28 mars

Idag hade många anläggningar i området stängt på grund av att det blåste för mycket. Så vi bestämde oss för att ta en åkfri dag och sticka på roadtrip istället. Först drog vi och kollade läget i Arlberg, såg riktigt bra ut på sina ställen, sen drog vi till det lilla landet Liechtenstein och åkte omkring en stund. Påhemvägen stannade vi till på en chinarestaurang och tog oss en bit mat, innan vi drog till ett internetcafé där vi sitter i skrivande stund. Det är just nu cs-battle mellan simon, nicke och isak...


st cristoph i arlberg

Igår drog vi, förutom Isak då som fortfarande har svullet knä, till Nova för att filma lite. Då det var lördag så var det sjukt crowded och det var i princip omöjligt att hitta en parkering. Vi lyckades dock med det i princip omöjliga och tog oss, efter en lång tids liftköande, till vårat spot vi spanat in dagen innan. Vi fick en hel del tricks på film faktiskt, riktigt lyckad dag. Vi passade återigen på att filma lite med simpes lilla kamera när vi åkte omkring och lattjade lite i anläggningen, denna gång är klippet dedikerat till våran haltande lagkamrat.


kaos på bussparkeringen i silvretta nova

Våran edit från gårdagen:

Hyvää scheisse 3 from Viktor Björnström on Vimeo.


Imorgon hoppas vi på sol och mer filmning!

/VIktor



hyvää scheisse 2

Idag har vi varit och kört en kicker i silvretta. Det gick riktigt bra faktiskt och vi fick en del keepers.
Kommer en liten edit fran dagens akning nagon annan dag.

Här är en film fran torsdagens hoppsession!


Hyvää Scheisse 2 from Viktor Björnström on Vimeo.


Tchüss!!!!


Montafon

Tja! Äntligen har man hittat lite internet på en mcdonalds i Feldkirch. Hittils har våran vistelse här varit både bra och dålig. Isak har dragit sönder knät och det suger. Det verkar inte vara något jätteallvarligt iallafall, men han fick övernatta på sjukan för magnetröntgen och grejjer. Troligtvis får han chilla med åkandet ett tag nu.
Hursomhelst, vi har haft sjukt bra väder, solsken och några minusgrader första dagarna. Idag var det också delvis sol, men när vi drog hem så blev det snöstorm. Hoppas på puder och bluebird imorgon.

Första dagen här åkte vi mest runt i solen och lattjade runt och rekade lite spots. Igår körde vi en kicker som vi även körde förra gången vi var här, och det gick riktigt bra, med undantag för Isaks slam då. Vi fick ganska många keepers från det sessionet. Idag låg ju som sagt isak på sjukan, men vi andra drog upp och rekade lite och filmade även lite friåkning.

Har inte hunnit lägga in några bilder. Men här är en feeet film från första åkdagen, filmad med simpes fotokamera.


Hyvää Scheisse 1 from Viktor Björnström on Vimeo.

En film från gårdagens hoppsession kommer nästa gång jag får internet, tog så lång tid att uploada.

På återseende!

estocolmo

Päivää! Har just tagit in på ett hotell utanför arlanda mitt i "snökaoset". Vårat plan var några timmar försenat just på grund av vädret, får hoppas att det inte drabbar oss imorgon. Ids inte skriva så mycket mer, ölen, chipspåsen och OS kallar. Kommer med en update så snart jag får internet igen.

 

 

/vikke


Lördag

I helgen har gränsen öppnat, yeay!
Ryktades om ett hejdundrande åksession igår och ett ännu värre party, man kanske inte är så där jättenöjd att man jobbar denna helg. Men ja e inte bitter...

Det är inte bara gränsen som haft premiär i helg. Idag har jag nämligen varit uppe och spanat in mitt bygge, Kiruna snowpark, under dess premiärdag. Jag hann dock i princip bara åka igenom parken och testade aldrig kickarna, men det ser riktigt bra ut iallafall. Försökte ta någon översiktsbild på parken, men det var sån jävla dimma så man såg ingenting.

ALLIAN är från och med några dagar tillbaka min nya brädsponsor, och jag har redan hunnit få en PRISM 2010, som du kan se på bild, att rocka lös på. Sjukt skön bräda indeed! Tyvärr var 155cm de längsta freestyle brädan de hade inne nu så det kan bli lite tight att köra pow med den. Nya boards är beställda, men jag får klara mig med denna under euro-tripen. Kolla in Allians svenska blogg




Au revoir!


torsdag... kanske?

Senaste veckornas dubbla arbetsskift med parkshape och jobb börjar kännas av nu, och jag har inte ens koll på veckodagarna. Men på tisdag drar vi till Österrike, ska bli sjukt skönt att komma bort 3 veckor.
Verkar som att vi kommer pricka in dumpen ganska bra också så det ser lovande ut. Dock har vi inget boende första 4 dagarna då nederländerna har sitt sportlov då och det mesta är fullt. Men det löser sig!

Parken är så gått som klar nu, alla kickar är på plats och nu är det bara lite rails som ska upp. Jag ska upp och pista igenom skiten strax så får vi se om det kanske blir parkpremiär ikväll. Som det ser ut nu så är det en aningen för kallt för det...

Nu har jag iallafall fått igång min andra dator igen, och kan börja logga in klipp. Jag kommer nog tyvärr inte ha tid med det förrän jag kommer hem om några veckor. Men här är iallafall en bild från andra hoppet i parken.



Peace Peace Potatis Greece!


några bilder

Min dator startar inte riktigt nu heller, så jag har inte kunnat logga in materialet från helgen.
Linsen börjar bli väldigt repig på min mobil, men här är några bilder som sammanfattar förra helgen.

  

  

Nu ska jag dra upp till backen igen och shapa till landningarna och börja bygga kickar.

BYE

 


Snökaos?

sitter fast i gränsen, vägen är avstängd och tågen kommer inte fram. Verkligen helt sjukt mycket snö nu! Har nog aldrig åkt så mycket puder som jag gjort idag, kommer med fler bilder och screens sen. Skriver från mobilen nu. Bilden är från Katterjokks turiststation.

några screens...

Loggade in några minuter band nyss och här är några smakprov. Har ett helt band som inte är inlagt ännu, men det är utlånat till karlström för tillfället så ni får nöja er med detta.


Skidjibbern TNK flyger högt över toullas torn.


Balkongdrop. Anton fick en jäkla bra idé på lördag morgon i björkliden.


Abbe kör pow. Denna bild är från igår när jag, bror och simpe var ute å körde i det sista dagsljuset.


Även denna bild är från gårdagen. Strax före 17 så var det nästan svart ute, men mycket snö fanns det!

I helgen blir det mest troligt att sticka till gränsen, ska tydligen vara riktigt bra där nu. Kolla in Karlströms blogg för lite bilder från gränsen i måndags.

Parkbygget är efter MYCKET om och men igång och det har hiottils gått relativt bra bakom spakarna. Vi siktar på att kunna ha parkpremiär på tisdag. Hoppas det går...

Hejsvejs

...


birchsuffering...

... var den bästa engelska översättnignen av björkliden jag kunde komma på, fast det blev nog snarare björklidande... Och på tal om lidande, så hade våran helg i björkliden verkligen inget med det att göra. Förutom möjligen på söndag då men det var självförvållat.

Hur som helst... Helgen bjöd inte på så där jättemycket åkande, men det hade vi ju inte riktigt räknat med heller. Snöbristen var ett faktum och det var bara 2 liftar öppna, men det gjorde inte så mycket. Vi körde på 2 timmar på lördagen på det som fanns, och det var faktiskt riktigt kul. Men förutom det så handlade helgen mest om party, och vi fick två helkvällar att minnas, om man nu minns dem...


FAACEBOOOK! Detta var faktiskt den enda bilden jag tog i helgen...

Mer än så orkar jag inte berätta om den gångna helgen. Men en glad nyhet är iallafall att det sägs ha snöat 30-50cm i gränsen senaste dygnen, och av prognosen att döma ska det fortsätta dumpa hela veckan. Så det kanske blir att ha smyg-gränsen-premiär till helgen!

Klart slut.

stepup!

Senaste dagarna har varit rätt hektiska. Igår började vi dagen med att dra ut i skogen för att ta lite bilder och filma lite. Det gick kasst som fan, och man gick därifrån med tankar om att aldrig mer åka snowboard. Sedan var det återigen dags att dra upp i backen i förhoppning om att få åka lite och även se till att sprutningen av parken gick som den skulle. Jag hann inte åka ett enda åk, det var kaos i parken. Vi höll på att dränera slangar och avisa och flytta kanoner i 5 timmar innan vi fick igång allt igen. VIG-eleverna skulle ha kanonvakten över natten och de jobbade på mycket bra för att få kanonerna att fungera.


VIG-eleverna hade ockuperat fiket över natten. Till vänster syns en trött majister.

Idag har vi varit ute och kört en rematch på stepupen. Ljuset var inte riktigt lika bra som igår, men ändå helt OK och vi fick några bilder och några filmklipp. Flyget var dubbelt så bra i hoppet idag som sist vi körde den!
Nu ska jag dra och hämta min dator från reparationen. Så snart kommer det väl upp lite screenshots från de senaste filmningarna.


Abbe och Simpe kom förbi när vi var färdigåkta, bara för att få vara med på bild...


Stepupen hade fått lite mer kick, och det gjorde suuusen!

Fridens!


snö!

Idag började det snöa ordentligt, bättre än det gjort på riktigt länge, hoppas det håller i sig. Det har redan kommit en del och det är nog möjligt att börja ta sig ut i skogen igen och köra. Så kommande dagarna kommer det nog bli en hel del åkande.

Hur som helst, idag drog jag ut med Niklas (nu mera Majister Karlström) och Alatalo till våran step up vid toulla. Målet var att bygga på den litegrann så att man flög lite mer och kunde göra lite mer trixx. Blir mest troligt att köra skiten ur den imorgon!


Forrrrrden med vit kärlek på! har börjat inse att jag gillar att posta bilder på bilar...


som ensam snowboardåkare blir man lätt motarbetad vissa aspekter...

Nu ska jag upp till backen å spruta snö!

SES!

ledigvecka!

Japp, nu har man ledigvecka och det är sjukt nice. Blir en massa snowboardåkning fram till fredag, med ev. en tripp till GVE på torsdag, och sen till helgen är det Björkis-premiär. Om det blir någon åkning i Björkis är jag rätt tveksam över, med ett snödjup på under halvmetern så lär det inte vara så värt. Men man kan ju iallafall åka dit och fira!

Det har inte blivit så mycket updates under förra veckan, dels pga att det faktiskt var eftermiddags vecka och man inte gör så mycket mer än att bara jobba, äta och sova. Men också pga att min dator är lite wierd, den startar inte alls nu...! Så jag kommer inte åt nå filmmaterial, vilket gör att jag inte kan lägga upp allt jag hade tänkt. Men det problemet är nog snart löst.

I helgen var det festival i stan och det var dags för årets kanske hetaste event, Snöfestivalen BIG AIR. Det var ett väldigt litet och svåråkt hopp, och jag själv fick inte riktigt till det i finalen, men det var en trevlig tävling/uppvisning med mycket publik.

Eftersom jag inte har några bilder att bjuda på än så kan ni ju kolla Eero Ettalas finalåk från nattens X-games slopestyle:



Stay tuned. /björnström


RSS 2.0