lite urklipp

Loggade ett till band. Här är lite screenshots.


Albert i en fs540 nosegrab


Den som somnar i snö kommer upp i tö


En bild från min å nickes vattenplaningsdag.
söndagskul

Jag hade tänkt spendera hela helgen som var i gränsen. Men pga lite dåligt väder och lite spontant fredagskul så blev det att vi åkte upp först på lördagkväll och satsade på att söndagen skulle bjucka på lite finväder. Söndagen blev dock allt annat än lyckad. Jag å bror min skulle iväg till ett hopp-spot som vi hittat helgen innan, problemet var väl att det låg jävligt långt bort, och framkomligheten är inte den bästa så här års. Efter två mil med vattenskotern så kunde vi skymta vårat mål framför oss. Men där tog det stopp. Myren som vi då körde på såg ju helt torr ut, men det var den uppenbarligen inte, för där satt vi med vatten upp till dynan. En tanke slog mig i samma sekund, vad var det far min hade sagt precis innan vi for, "åk aldrig så långt ut med bara en skoter"... Och ingen täckning på mobilen hade vi heller såklart... Nåja, tänkte man, det kan väl inte vara så svårt att få upp en skoter ur vattnet, det har man ju gjort förr. Men efter att vi offrat oss med vatten upp till midjan och både fingrar och ben bortdomnade, så kastade vi in handduken, som jag för övrigt då önskade att jag hade med mig.

Efter att vi försökt tina och torka upp oss en stund så började vi hika efter mobiltäckning. Jag visste att närmaste ställe där jag haft täckning tidigare var ca: 5-6km bort på en liten bergstopp. 2-3 timmar beräknade vi att det skulle ta att ta sig dit. Efter 45min så lyckades vi dock hitta täckning på ett annat ställe och kunde ringa efter hjälp. Big ups till Keski som tillsammans med pappa thomas kom till undsättning vid 19 tiden, just innan ovädret hunnit komma över oss.


Ett tips om du ska ut å köra skoter i fjällen i slutet av maj, ta med dig våtdräkt eller en till skoter.

Vi kunde därmed inte åka något denna helg, förutom ett åk när vi skulle ner från fjället till en liten sjö där vi skulle möta upp våran bärgningshjälp. Så jag antar att vi måste upp nästa helg också, få en lite bättre avslutning på säsongen :)

fridens

mobilbilder

Förra veckan i gränsen var epic med galet bra väder. Gled mest omkring i liftsystemet, det var sjukt roligt!
Här kommer lite bilder tagna med mobilen. Inga åkbilder dock, kommer senare!


Ute på senkvällsmission


kastar brädan till solen, blev lite suddigt :/


kl.22.30 nedanför vouitas


FACEBOOK! man måste ta en bild på sig själv minst en gång per dag


Bubbe å simpe skottar i värmen


Ett litet roligt hopp blev det


Hasses skoter hade pajjat i secret valley... slutade med bärgning!


/vicky-b

Lita inte på yr

Kan börja med att säga att det inte går att åka snowboard nå mer i kiruna. Här är en bild från i torsdags när ett optimistiskt gäng var uppe å tänkte köra lite.Åkte upp på torsdagkväll med förhoppning om att det kanske skulle kunna vara några solglimtar på fredag.
Lördag och söndag hade vi inte det minsta hopp om då de lovat regn hela helgen. Fredagen blev iallafall rätt bra, sol hela dagen och ett skönt hoppsession. Det enda som var lite drygt var att vi skottade ett hopp i typ 2h men sen visade det sig att landningen hade blivit stenhård, så vi fick bygga en ny kick på ett annat ställe. Var riktigt nice, även om jag hade en lite sämre dag och satt mest ner i landningarna.När man drog upp rullgardinerna på lördag morgon hade man som sagt inte stora förväntningar. Men istället för oväder hade vi fått blåfågel och vindstilla. YEAH! Kroppen var dock lite för mör för ännu en kickerdag, så vi drog på oss jeans, snabba brillor och pannband och dödade riksgränsenfjället istället. När vi kom hem från berget passade allas våran smålänning Lowe Andersson på att köra det alltid så sketchiga SMHI-railet i katterjokk. Kan säga så mycket som att det spottet är DONE nu. Allt som allt var det nog en av de roligaste dagarna i år!
På söndagen var vi iallafall helt säkra på att det skulle regna, prognosen lovade ösregn och blåst. Men inte det heller. Vi hade dock gjort kreugen lite för hårt dagen innan för att hinna med förmiddagssolen. Men också igår fick vi bra åkning, även om det började blåsa lite väl mycket på slutet.

Inte så mycket bandat, men awesome helg!
Kommer upp lite skrintjots senare.

TCHÜSS!

valborg mm.

Man är lite seg med updates, I know. Får ta å skaffa nått 3G modem så man kan updatera lite när man ÄR i gränsen också. Nåja. Kom till gränsen på onsdag morgon och kom hem igår kväll. Det fanns fortfarande gott om snö, även om det börjar bli lite slaskigt på sjöarna nu. Vädret har mestdels varit på vår sida dessa dagar, så vi har haft ett par riktigt sköna sessions, även om vi inte fått så där jätte mycket filmat.

Det började med att jag, macke och karlström snickrade ihop en fin-fin corner nere på sjön på onsdagen. Vi tolkade in i den, vilket var lite sketchy med flygande isklimpar som slog fläskläpp på en, men vi hade en rolig session och niklas bjöd publiken(3-4st) på massa atletiska grejjer.
Torsdagen var sjukt varm, och vi var ute på fjället å grillade mest. Vi byggde en kicker, men hann inte köra den förrän landningen hamnade i skuggan. På fredagen var det dax för pelikanflyget i gränsen. Solen tittade fram lagom till uppvisningen och det blev riktigt lyckat. 2000kr rikare blev man också då jag vann Best Trick! Kvällen avslutades givetvis med partajj. På lördag och söndag hände det inte så mycket vettigt i snowboardväg av olika anledningar.


Jag och Ingemar Backman mitt i strömhoppet på pelikanflyget.

Igår tog vi iallafall oss ut på berget. Vi började med att bygga en stor kicker som vi sedan tänkte spara till eftermiddagen, och fortsatte istället med att köra kickern vi byggde i torsdags. FAILHOPPET, heter det nu mera. Genomslaget i landningen var ett faktum och slamarna avlöste varandra, Lowe fick en liten hjärnskakning och peppet sjönk väl en aning. Men sedan peppade vi upp lite och hittade en driva med gap till landningen. Var inte jättestort, men fullt tillräckligt för att höjsta några trixx. Klockan hade nu snurrat så mycket så att hoppet vi byggt på morgonen hade hamnat i skugga, och simon skulle hem till nattskiftet på Külis. Så det får vänta.


Simon kör the great jump of failure, ser väl rätt OK ut... prova landa!


jag, upp och ner i en swbs540.

Här hemma har det smällt sjukt mycket sedan man stack. Tror säsongen i K-town är done nu. Men jag kommer stanna några dagar här innan man far upp igen, torsdagen har de tydligen lovat ska bli bra.
Här kommer lite mer screenshots från bl.a 2 veckor sedan.


I väntan på att vägen ska öppna passade abbe på att bonka en stolpe


Jag lekte lite bakom husvagnen mitt i snöstormen.


Hittade en stock som stack ut mitt på myren, kul grejj!


Isak mitt i en stor fs720

RSS 2.0