30 nov

Tjabbo!
I helgen har jag, simpe och falbo varit till G-town och hälsat på. Byn bjöd (eller man kanske inte säger att de bjöd när de kostade 160kr) på en liten tillställning som hette snöyran, som är någon typ av utomhusfestival mitt på gällka square. Egentligen skulle jag vara med på en snowboard/skoter/skidor/cross/cykel uppvisning, men pga mitt knä så skippade jag det och fick uppleva spektaklet från åskådarplats istället. Annars var väl snöyran inte så mycket att hänga i granen, iallafall inget jag skulle köpa för 160kr för att hänga i min gran.



Men det var en trevlig helg överlag och vi hann med ett litet snowboardsession på lördagkväll också, då Pava och Bonthrons son rippade sönder ett par parkbänkar, jag själv stod för filmandet. Det var riktigt skojjigt även för mig, eftersom jag fick tebba premiär filma snowboard med min nya kamera och dessutom prova våran nya TRACK DOLLY som vi snajdade ihop förra veckan!

Den funkade faktiskt riktigt bra, finns dock några finjusteringar att göra på den.
Nåväl, låt mig presentera DOLLY BJÖRNSTRÖM beta 1.0!!!!


så här ser den ut omonterad!


det tar typ 1 minut att sätta ihop den, helt klart mer värt än att släpa med sig typ en stege överallt!


Så här ser den ut när den är monterad.

För övrigt så vill jag berätta att det är full vinter i kirrko nu, det har dumpat som 18 gubbar senaste dagarna! SO STOKED MAAAAN!

vi hörs

yxmannen

När man inte kan åka så får man döda tiden med annat.
Så idag packade jag skotern med yxa och såg och drog ut på solo-mission. Det är ju alldeles för lite snö för att kunna åka i skogen ännu, men jag tänkte att man kanske kunde passa på att förbereda lite spots till vintern.
Jag var lonewolf och vädret var riktigt disigt så åkte jag höll mig omkring sandstensberget i hopp om att känna vittringen av ett bra snowboardspot. Jag behövde inte åka långt, utan bara efter 10-15 min hade jag hittat ett litet ställe som jag tror kan bli bra med lite mer snö. Så jag tog bort lite buskar och stenar, och vips så fanns det en ganska bra landning och ett potentiellt åk. Sen drog jag ut och gasade lite skoter mest, och såg lite andra fina ställen i bara farten.



här är några bilder från vart jag har varit idag.



Det ser väl inte mycket ut för världen kanske. men det finns gott om fart ovanför så det kan nog fungera att göra något kul där senare. Ska kanske ut på en längre trip imorgon om vädret är lite bättre.

ny kamera!

Tjabo! Nu har jag fått min nya kamera!
Kameran heter canon XH-A1 och är ganska mycket mer komplicerad än de tidigare kamerorna jag filmat med. Har suttit å bläddrat i den 2kg tunga manualen hela dagen och även gjort lite provfilmningar, det kommer ta ett tag att lära sig allt. Som tur är finns det ju ett automatiskt läge också för noobs! :)

Imorgon tänkte jag väl dra ut å filma lite i kiruna stad, kanske lägger upp lite testshots sen.
Nu har det kommit ännu mer snö också, så kanske blir en sväng ut med skotern och reka lite ställen imorgon också.

Orkar inte ta en bild på kameran, så här kommer en bild från nääätet.

 

 

 


...

Efter att ha varit sjukskriven måndag-torsdag så har jag jobbat fredag och helgen.
Det kom massa snö i lördags, synd att man inte kan ta del av den desto mer när man är skadad. Mitt jävla knä får ta å må bättre snart så man kan börja shredda igen. Det känns bättre och bättre för varje dag, men jag missar nog mest troligt den planerade uppvisningen (snöyran) på gällka square på fredag iallafall.

i brist på annat lägger jag upp två bilder jag tog på kirunavaaaras topp tidigare idag.





Nu äre ledigvecka och man får se vad den utlovar. Tror jag får en ny kamera imorgon så då blir det väl en massa filmande iallafall, bara jag har lite peppade boys som vill agera stuntmän så!

OUT

Kåbdalis

I lördags bar det av till kåbdalis där Gälka Warriors hade ställt till med en liten kickoff. Jag, kärra, forsén och simon lämnade k-town vid 9 tiden (en timme senare än vi planerat efter att någon (gissa?) hade missat att vakna, packa och hitta en snowboard) och blåste iväg till gällivare där vi hämtade upp Johan O.

Väl framme i kåbben var det fullt disco med ett bra hopp och tysken och nisse bakom skivspelarn. Förutom en liten överdriven snärt på kicken så var det ett helt Ok försäsongshopp. Tyvärr har jag inga bilder på hoppet men du kan dock skymta hoppet på denna webcam. http://www.kabdalis.com/webcam.php

Kvällen bjöd på bastu, tacobuffe och på ett framträdande av ett Gnarly Boyz som hade lite tekniska problem, vilket smaksatte konserten med rymdljud och omickade instrument. Men vad gjorde det när man har en peppad publik och lite extra insatta trummisar.



Igår, söndag, var det också bra drag i backen. Vi körde på i hoppet och det var rätt så bra ladd, inte minst från Ronnie Andersson som körde för första gången på 4 år. Det kanske var lite för bra ladd i slutet för min del.
Jag gick ut något tidigt på en fs900 och tappade lite fart, det gjorde att nollen kom lite överaskande och jag var ihopkrupen till max när det small till i knät. Första tanken var att något ledband eller så gick av, men efter någon minut så kunde jag halta fram litegrann och det kändes lite bättre. Jag var hos läkarn idag och det verkar som att korsband och miniskar är hela och att det rör sig om en kraftig kompressionsskada i knät, samt ett sträckt vadmuskelfäste. Så det var ju relativt goda nyheter iallafall.

Hursomhelst. Bilresan hem igår gick i drygt 50km/h då det var underkylt regn och ett av det halaste väglagen jag varit med om. Simpe bonjour rattade dock som en gud och efter 27 mil och 7 timmar var fortfarande bilen och vi själva oskadda, förutom mitt jävla knä då.

Nu är jag sjukskriven några dagar från jobbet, och alla planerade snowboardresor och event de närmaste veckorna kommer mest troligt att få ställas in för min egen del. Men det är sånt som händer.
Hoppas på att få tag i lite bilder från helgen inom kort.

adjö!




skatefilm

Här kommer en lite skateboard edit som vi gjorde förra veckan. Vi fick ju nämligen ett stipendium av triangelfonden på 15.000kr och de ville gärna se lite hur det såg ut i hallen och hur det går till när man åker rullbräda. Så vi tog det mogna beslutet att vi skulle filma en dag och visa dem det då vi tog emot stipendiumet.

Tejpa fast hakan så att den inte åker i golvet av alla mäktiga action stunts!

skateboard edit from Viktor Björnström on Vimeo.


Happy Up here

Lagnord Films - Happy Up Here from Viktor Björnström on Vimeo.

 

Nu finns den på bloggen också!

 

/Vovikoktotror


Happy Up Here på method

Nu finns Happy Up Here på method.tv!
Kvaliten är inte den bästa men det går att kolla på.
Kommer upp i något bättre kvalitet här på bloggen nästa vecka.

Check it out!

/VIKKE


Filmpremiärer!

Imorgon (lördag) visas HAPPY UP HERE på arctic light filmfestival! Den är med i ett "kiruna-block" och därför får man se lite andra korta kiruna-filmer också. Så det är bara att pallra er dit kl. 14.30 så får ni se 16min action från lagnord films. Vet dock inte i vilken ordning de visar filmerna, så man kan bli tvungen att se några andra småfilmer innan.

På söndag är det ONLINE premiär på METHOD.TV 
Vilken tid den kommer upp vet jag inte. Men det kommer annonseras på methodmag.com idag skulle jag tro.




Idag har jag förresten varit på folketshus och mottagit ett stipendium på 15.000kr till Rullklubben Myggan!
Tack Triangelfonden! Kommer upp en liten skatefilm som vi filmade här om dagen här på blAWGen snart.

HEJDÅ!



Filmer på G!

På fredag ska vi (rullklubben myggan) ta emot ett stipendium från triangelfonden. Till dess ska vi ha gjort en SKATEFILM som visar lite åkning från skatehallen. Så det blir ett litet projekt att jobba med imorgon.


från i lördagens filmning i skatehallen

HAPPY UP HERE är klar nu, och själva internetpremiären kommer nog troligtvis att ske på söndag på method.tv, men det är ännu inte helt säkert så jag lovar inget. Men snart iallafall!

l8r sk8er


cheese!

Var ute å tog några bilder med bruschan igår kväll.





Man har ju inte riktigt det där att posera på bild i sig haha. Dessa bilder togs för att jag fick frågan att skicka bilder på mig själv till sponsorer och annat, och jag insåg att jag knappt hade några bilder på mig själv när jag inte åker, förutom några som jag inte har rättigheterna till.

I kiruna är det just nu storm, utan snö dock. Behöver ett jävla dump nu så vi kan börja hitta på saker!

fin dag på loussa!

Idag gav jag mig upp till backen för att köra lite i det fina vädret. Var riktigt fint att sladda omkring på is och sockersnö.





Har hållt på att tjorva med adobe premiere hela denna vecka och därför har det inte kommit upp någon film än. Men den kommer!

/VICKE

RSS 2.0