ramundberget

Ja men tjenare! Sitter i stugan i ramundberget med en stukad hand och lite småont i alla möjliga kroppsdelar. Igår var det kvaltävling till piststilen, och det gick ju allt annat än bra. Jag stod inte ett enda trick i stora hoppet utan satte mig ner på allt, samt att snövaranerna var framme igen på sista åket, ja mitt på kicken stod de och jag tvingades vejja och fick hugg. Nåväl, vet inte vad som gick fel i övrigt, var nog bara ovan vid att köra stora step-down-park-hopp helt enkelt. Men det var ett riktigt roligt session ändå på något vis.

Eftersom jag inte ska tävla något mer här så har jag beslutat mig för att ta tåget hem till gränsen idag. Det ska ha dumpat rejält där nu så man har rejält bc-pepp nu. Imorgon är det ju pelikanflyget också, kan vara kul att köra ifall handen håller.


Jag droppar in genom ett öga. photo: daniel rönnbäck

Kommer med en update från gränsen snart.
/Björnjanne


Black Bear Open 2010

Igår var det black bear open i björkliden, och som vanligt var det riktigt bra drag både när det gällde åkningen och festen. Gällka Warriors hade gjort ett riktigt bra jobb och fått ihop en rolig course med allt från kickers och quarterpipes till hästar och stockar. Det var riktigt isigt och hårt och det var färska snövaranspår i landningarna, detta gjorde väl att vissa kanske tog det lite lugnare än vanligt, medans andra trotsade underlaget och drog på enorma flygturer.


Jag passade på att norpa åt mig lite av hästens mat medan han kollade bort. (Jag lånade den här bilder av Susann Olofsson från fejjan, hoppas det var ok)


För mig själv gick det faktiskt rätt bra, jag tog hem 1:a platsen före Johan Airijoki och Joel Hagström. En annan som körde bra var Falbo som hamnade på 4:e plats. Min lillebror filmade mitt första finalåk, dock så fick han inte med min backflip ner för drivan högst upp, men i övrigt finns hela åket dokumenterat nedan. Racklade lite hit och dit, men det räckte tydligen ändå.
Imorgon drar jag ner till piststilen! Förhoppningsvis kommer det en uppdate därifrån också.

So long!

20 april

Idag har vi åkt snowboard i slasket. Sjukt kul dag, dock inte för anton som pajjade knät. Får se hur det blir med ramundberget resan nu om Forsens grabb inte kan följa med... Hur som helst, simon hade med scheissekameran och vi passade på att recca lite, så jag bjuder här på några klipp från dagen. Okej, inte så feta klipp, men vafan, bilden rör ju sig iallafall.
I helg är det björkis och svarta björn öppna, kommer bli riktigt kul!

stay tuned / viggo


Backstilen

Idag var det SM i slopestyle, men tyvärr så har vädret ställt till det ordentligt ännu en dag. Det har snöat horisontellt i princip hela dagen vilket gav ångest och minuspepp. Alla hade problem med farten och vinden så första stora hoppet fick de lov att stänga av, och de flesta körde bara i småhoppen. Jag själv kunde väl fått en bättre start på dagen. Någon hade tömt en påse polygon-knöggel i uthoppet till andra lilla kicken och jag drog på ett rejält tåhugg och fick ännu mer misspepp. Tack grabbar! Pava blev biten av snövaranen på transportsträckan, och efter det kastade vi båda in handduken (nummerlappen).

Så vi kan sammanfatta SM i åre 2010 med orden skitväder och knöggel. Jäkligt trist för arrangörerna som gjort ett sjukt bra jobb för att få i ordning parken och pipen. Som tur är så har Åre annat att erbjuda än skidåkning när vädret är kasst. Här är några bilder, både från backen och från, ja, övriga aktiviteter.

         

Imorgon är det byssas slushy shred, som tyvärr verkar få smaka på ännu en dag av ogynsamma förhållanden. Får se om vi kör den eller om vi bränner hemåt direkt. Nu blir det pizza och lördagsmys (werséns).

Adjöss och tack för fisken!


Pipeknöggel

Tja! Igår var det SM i pipe och det var crazy fun! Inte bara för att jag vann, utan bara för att det var awesome att åka pipe för första gången på riktigt länge. Nu vann jag ju inte SM, utan den ännu mer prestigefyllda battlen mellan mig och Erik Pavasson, jag kom 5:a och pava 6:a. Känns sjukt bra! Jag racklade dock sjukt mycket på straight airsen i båda finalåken, men mina extreeema hightech trick satt bättre så det var fint.

De som hade trotsat blåsten och regnet och tänkt att de skulle få se det som var så spektakulärt på OS och kallades Half-pipe, fick nog tyvärr bli lite besvikna. "Sverigeeliten" i halfpipe kan jämföras med Ghanaeliten i alpin skidåkning... Det säger ju sig självt om jag som knappt åkt nå pipe i hela mitt liv kan komma och enbart köra SM och komma 5a.

Herr snowboard senior resultat:
1.Simon Ax 22,7
2.Noa Gadelius 21,0
3.David Järmo 20,3
4.Blayze Bramwell 18,4
5.Viktor Björnström 17,8
6.Erik Pavasson 16,2
7.Erik Fernvik 13,2
8.Christian Brink 8,2
9.Jonathan Gadelius 7,6

Vi var även och kollade in JOI igår när de brände ett enormt hopp. Det var dock inget att hänga i granen. Visst, väldigt tekniska och stora trick och man blev helt klart imponerad av vad de håller på med. Men det var dålig fart på eventet på något vis och man gäspade efter 5 minuter.

Idag är det tänkt att det ska vara slopestyle kval, men vinden verkar ställa till det så träningen har skjutits upp några timmar. Vi ska upp och kolla läget strax iallafall. Ifall det ställs in så kanske vi tar å filmar lite istället.
Det är dåligt med bilder från igår tyvärr...

På återseende!
/Viktor

14 april

Tjabba. Ännu en dag med gråmulet skitväder. Ännu en morgon av lätt bakjanne och soffnötning i stugan. Igår hände det inte så mycket, vi tog oss först upp på berget vid 14-tiden och körde några lines i bräcke. Passade även på att sneaka in och provhoppa lite i svarta linen (kändes helt ok trots lite platta landningar) innan vi drog upp på olympiacafet och tog oss en pilsner. Pipen såg också ut att bli bra med tanke på omständigheterna, får se hur den håller vädret bara. Nåväl, ryggsäcken är laddad med kaffe och dynamit så nu ska vi dra upp och spränga bräcke!


Jag, Pava och kosmoskatten är besvikna på dagens väder...

/viktor


ÅRE

Goddag! Är i ett slaskigt Åre och har det riktigt bra. Vi startade från Kiruna kl 20.00 på söndag och var väl framme vid 07.00 på måndag. Så det blev inte mycket till sömn den natten. Men likväl skulle det åkas snowboard igår, och det var sjukt roligt!  Parken är lajbans med mycket variation och skojjiga features, och är det lika slaskigt som det var igår så kan man inte annat än att njuta av åkningen. Det är ju SM i veckan och på onsdag börjar pipeträningen , men jag är tveksam om de kommer kunna genomföra en pipetävling, pipen är nästan bortsmält. Men däremot slopestylen ser riktigt lovande ut!

Just nu sitter vi i stugan i björnen och inväntar lite bättre väder, det blåser och snöar litegrann för tillfället. Har inte så mycket bilder och så att bjuda på för tillfället. Jag ska dock försöka ta lite bilder och shit i veckan och posta dem här sen.

Sayonara!

2010 tape 10

Ja, tionde bandet från denna säsong har just loggats in på datorn. Här är några smakprov.


fs 360 i motljus


Albert, fs540 i samma kicker


Lonewolf på sjön


Kaffepaus i vindskyddet vi körde på här om dagen


Jag gör en fs invert över vindskyddet, falbo chillar i dörrkarmen

//VIKTOR

våren har vaknat...

Här i Giron har det börjat våras redan. Slask i all ära men det känns lite väl tidigt tycker jag, parken måste ju vara åkbar hela april iallafall! Ska ev. upp imorgon och nöta lite park om vädret är bra. Det är ju SM i åre nästa vecka och det skulle ju vara fint om man kört in sig på lite parkhopp till dess, har ju som inte blivit mycket av den varan i år.

What so evah, här kommer några screens från det sista materialet jag loggat in från österrike-trippen.Leighter!


Påsk

Blogg.se verkar ha varit nere ett par dagar och jag har inte kunnat uppdatera, men nu verkar det fungera.
Vi har haft sjukt bra väder här uppe hela veckan, bluebird och någar minusgrader varje dag. På fredag var det till och med någon plusgrad, vilket har bidragit till att det är ännu hårdare på fjället nu. Så vi har inte byggt någon vanlig kicker alls denna vecka, utan istället filmat annat kul. Bland annat har vi kört ett långt session på ett vindskydd och kört en rolig stenjibb. Så veckan har inte varit helt förgäves filmmässigt... Sen har det ju faktiskt varit påskhelg, vilket i vanlig ordning innebär en hel del öl och disco-dansit, vilket har gjort att man kanske inte varit 100% alert de senaste mornarna heller...

Nåväl, nu blir det hem till kiruna en vecka igen. Hoppas på att få några soliga dagar så man kan ta och filma lite slaskpark eller något annat kul.Denna lilla byggnad fick lov att uthärda många handplants och liptricks i torsdags.


Här är en stenjibb vi körde i fredags. Den var rätt svår, men vi lyckades få 2 keppers iallafall

Ovrnout!


RSS 2.0