Mittwoch!

Jag hade även tänkt att jag skulle göra nästa avsnitt av HAPPY UP HERE EXTRAS denna vecka. Men så fick jag den brillianta idén att prova byta till Windows 7 i måndags. Operativsystemet är rätt smooth och funkar riktigt bra, men dessvärre har den tappat bort partitionen där all min redigering ligger. Dvs, både klipp och program är försvunna.  Är det någon som läser som är jäkla kunnig på datorer får ni gärna höra av er. (Partitionen syns i diskhanteraren men inte i "den här datorn".)

Hur som helst så är det inte snack om någon snowboardåkning just nu iallafall. Jag lyckades nämligen på en och samma dag skära mig i fingret, klämma känseln ur ett annat finger, och det jobbigaste av allt pajja min axel. Vet inte vad det beror på, men jag antar att den helt enkelt är utsliten av förra veckans skottande och tränande och även denna veckas relativt tunga sysslor jobbet. Förhoppningsvis är det kortvarigt.

Har glömt att nämna att jag har beställt en NY dolly. Denna riggar man bara upp på stativet och är extremt portabel. Den är bara 1m men det räcker att ha när man filmar ute i skogen typ. Kommer ha användning för vårat hemmabygge också när man ska filma längre dollyshots, men den är lite bökigare att ha med sig.

Hittade inte den bilden jag sökte, men här ser man principen för dollyn iaf.

 

/V


några screens...

Våran step-up funkade bättre än vad vi hade vågat hoppas på, och vi hade ett riktigt roligt session på den igår. Perfekt att få avsluta en lite, filmmässigt sett, halvdan vecka. Orkar inte skriva så mycket nu, men här kommer iallafall några screenshots från veckan. Kommer upp fler sen.Eftermiddagsskift till veckan, inte så peppad. Men man kanske kommer hinna filma lite på förmiddagen ändå.
Nu ska jag sova.

Godnatt!


bails, fails och step-up-pepp

Senaste dagarnas mission har väl gått lite sådär. Vi har inte fått så mycket filmat som vi hade hoppats på då saker och ting inte riktigt velat gå vår väg. Exempelvis så höll inte skuttet vi byggt till wallriden denna gång heller. Men det blir helt klart en re-match på det spottet senare i vinter.

Idag har vi varit och skottat och skottat. Ja, bara skottat... och filmat några flygplan också. Nu är dock bygget av våran step-up så gott som klart, och vi hoppas på att kunna köra den imorgon. Det är tow-in med skoter som gäller och vi får verkligen hoppas att det funkar, annars har det skottats 1,5 dag i onödan. Vi måste nämligen nå upp i nära optiska hastigheter för att nå landningen till detta spektakel.

Jag hade tänkt att logga in materialet vi filmat idag, men så kom det lite gäster på bastu och pilsner så det blev inte av. Därför har jag inte heller några bilder/screens att bjuda på. Men jag lovar, det kommer, om inte imorgon så på söndag.

Men jag hittade en bild tagen på våran gård i januari för 2-3 år sedan.


min systers gamla saab syns knappt... var är all snö i år?

stay tuned!

/VICKE


ONSDAG

Tänkte att det var dags för en liten update. I tisdags kom pavasons grabb upp hit till K-village för att filma lite med oss i några dagar. Det har väl hittils gått ganska kasst faktiskt, men vi hoppas på en bättre morgondag. Igår skottade vi till en riktigt fin wallride på industriområdet som vi lät vara över natten så att den skulle få frysa till. Men tyvärr gjorde den inte det utan föll ihop till sin ursprungliga konsistens (sockersnö) redan första försöket. Vi fick skotta till den igen och denna gång även isa ner skiten med vatten. Får se om den håller imorgon.

Med svansen mellan benen drog vi därifrån och tänkte att vi kanske kunde hitta något lättkört som vi kunde filma in en massa shots på. Vi hittade då ett rail vid raketskolan som såg rätt roligt och lätt ut. Men efter en timmes misslyckande gav vi upp den också, med endast en klarad boardslide från Pava.

Ikväll har vi även kört hjampis railen, och även den gick åt helvete. Själv har man ju inte kört rails på några år så man hade väl inte så stora förväntningar. Kanske fick nån keeper därifrån iallafall.
Nu blire film och mys och sen ladda inför imorgon.
Kommer bilder snart, har inte hunnit lägga in något.


En gammal jvp bild tagen av markus alatalo


Adjöss!

JVP

Ett skift kvar till ledigvecka och en jävla massa åkande/filmande/fotande. Ser fram emot det!

I torsdags körde jag mitt första järnvägsparken session för säsongen. Det var sjukt kul att få hoppa av sig lite i det gamla snärthoppet, även om man fortfarande är lite ovan i kläderna.
Picky var med å fotade, jag snodde två bilder av honom, han får stämma mig sen.


Jag fs360 nosebone


Albert broken nosebone, nästan iaf.

Bye!Happy Up Here Extras part 2

Här kommer del 2 av extramatrialet!

Happy Up Here Extras part 2 from Viktor Björnström on Vimeo.

Ha en bra dag!

/Vikke


levi

I fredags drog vi oss över gränsen till vårat kära grannland soumi finland för lite åkning och nöjen i Levi.
Stället var helt klart en positiv överaskning med roliga nedfarter, välshapade parker och helt utan liftköer. Det var typ bara vi och några tusen ryssar där, samt några andra finska snowboardåkare. Vi var ju även tvungen att prova på det beryktade partylivet, vilket gjorde att man inte hade alla kottar i granen när man gled omkring i backen på lördagen och söndagen.

Men halva gänget stannade ytterligare än natt där och vi kunde använda hela måndagen till att nöta park, vilket var sjukt roligt! Första gången jag åker park på riktigt i år och knät kändes helt OK. Levi hade 2 parker: en som var precis vid första liften och innehöll en superpipe (under construction) och 4 mindre, men väldigt bra, hopp i rad. Och den andra, större parken, hade en mängd hopp i olika storlekar, corners, rails och boxar. Riktigt roliga och mysiga parker faktiskt.

Nu har jag för första gången på länge fått ett riktigt parkpepp och man har ångest över att vi inte har någon park i k-town ännu. Så det blir väl att åka tillbaka till Levi snart igen så man får nöta lite. Nu har det ju blivit varmt här hemma också, så skogsåkningen lär vara förstörd fram till nästa snöfall.

Nånå... här är några kassa bilder från levi.


på lördagen var det kallt och blåsigt när vi kom, men blev bättre väder senare. Lilla parken ser du till vänster i bild.


beauuutiful lightLilla parken (superpipen är ovanför och syns inte på bild)


Hade ingen bra bild på stora parken. Dock hade jag ett grymt klipp från min sjuukt bra mobilkamera när simon testar gravitationslagarna i en av parkens corners :) ... ni får helt enkelt gissa er till vad det föreställer...
Nattvecka är drygt, men nog ska det nog bli lite snowboardåkning denna vecka iallafall!

to be continued...

Happy Up Here extras part 1

Japp, du läser rätt! Jag har gått igenom lite skit som inte kom med i Happy Up Here och gjort en kortfilm av det. Detta är dock bara drygt en tredjedel, så det kommer 1 eller 2 delar till också. Har inte lagt ner någon energi alls på redigeringen utan bara lagt på klipp på klipp i princip. Men kan ju vara kul att se ändå...


Happy Up Here extras part 1 from Viktor Björnström on Vimeo.

Nästa del kommer snart!

/Viktor


I lördags...

...var jag, sibo och bubbe ute på samma ställe som vi var i måndags. Vi kom iväg lite för sent bara, så vi hann inte köra så mycket förrän det började skymma. Men solen fick vi se iallafall! Ett mycket kärt återseende.
Vi hann iallafall få några keepers, här är två screens.
Snowboard är ruskigt kul ibland...Tailgrab


Några frames efter denna så är det bara vitt, råkade nämligen spruta ner kameran ganska ordentligt.

Nu är det förmiddagsvecka och jag ska upp kl. 5 imorgon. Jag tror det kan bli några snowboardsessions i veckan också, kanske till och med ett hoppsession för min egen del. Knät börjar kännas rätt Ok nu!

fridens!

/V


RSS 2.0