30 mars

Idag har vi varit och kört runt och letat puder. Det är ju lite mer vindpackat nu och man får leta lite mer för att hitta riktigt bra snö, men håller man sig lite längre ner på bergen så är det fortfarande rätt bra. Eftersom vi bara var 2 stycken så ides vi inte börja bygga något större projekt utan satsade på att filma lite puderåkning istället.
En helt OK dag blev det iallafall!


Ett litet skogsdropp!


det var bra väder idag igen


Falbo bränner skoter, framför ser ni ett pillowline vi körde

Ikväll är det tisdag, dvs personalskiva, dvs dricka några pilsner.
Kommer en update imorgon också!

//Viktor

29 mars

Hallå! Nu är man äntligen på plats i gränka igen. Man var riktigt trött i morse efter nattskiftet, men efter någon timmes sömn brassade jag och falbo upp med röda faran på blixthalka. Väl framme drog vi ut för att reka lite spots i det fina vädret.  Efter att vi byggt en liten stenjibb (som behövde lite frystid så vi lät bli att köra den) så började vi söka efter något litet åk man skulle kunna köra i eftermiddagssolen. Eftersom jag var lite sliten så överlät jag första åket till Daniel. Åket såg onekligen ganska hårt ut, men Daniel beslutade sig för att testa iallfall. Att hela bergsidan skulle släppa hade vi inte en tanke på. Det verkade ju stenhårt. Tydligen inte, halvvägs ner i åket släppte allt! Både jag, som stod och filmade, och Daniel klarade oss oskadda som tur var, men det hade kunnat sluta annorlunda.

Så det kan gå... Vi fortsatte reka lite efteråt och jag tror vi har nog med projekt för morgondagen.
Hoppas på sol!

/Viktor

lördag


Printscreen från min dröm inatt...

2 dagar kvar till man drar upp till fjälls igen... PEPP!


Freitag

Har inte mkt att komma med i bloggväg just nu eftersom jag mest jobbat senaste dagarna. Men några vilda sessions i backen har vi fått denna vecka iallafall, vi körde så hårt att min mobiltelefon försvann...
Men på måndag morgon smäller det igen, hoppar direkt på tåget från nattskiftet.

Om nån vill ha lite updates från gränsen så kan jag hänvisa till HolyMoses.se (hampus mosessons sida).

Stay tuned

mer screens!

Har lagt in ett halvt band till från österrike. Här är några screens!

// Viktor


Några bilder

Några skitbilder från förra helgen. Galet bra förhållanden, vill bara tillbaka nu!


Det verkar aldrig vilja sluta snöa. Så är såg det ut på skoterleden på måndag morgon...


Ett hopp vi körde i måndags. Ser kanske inte mycket ut för världen, men det var riktigt bra och vi fick ett par bra shots därifrån.


Helgen bjöd på både kickerfilmning och ett grymt ös på gränsenfjället.

På måndag drar man upp igen!

/V

Gränsen

Skriver från mobilen. Det är riktigt kul i gränsen! Inte filmat något, mest bara åkt omkring, men imorgon ska vi köra kickers!

screenshots

Nu är ett band inloggat från austria. Här är några screens!


Ollie över några träd i snöstormen


Fråga mig inte hur, men simon ställer ner denna snurr/flip...


Detta shot är nog en av de större tricken vi fått på film i år. Niklas Askmyr Fs540.


Abbe hittade nå sköna repor i skogen


Likaså Anton, dock slutar detta line inte lika skönt, utan nere i ett typ 3m djupt hål...


Vi hade gått om puder. Någonstans där bakom finns jag!


Nej, detta är inte från gränsen. Gargellen på min 23-årsdag!

Jag kom nyss hem från det bästa parksessionet jag haft denna säsong. Jag har för vissor bara kört park 3 gånger... Hur som helst, riktigt kul att nöta Kiruna snowpark!

Stay tuned!

/Viggo

mitt i veckan

Igår och idag har jag varit uppe och kört park här i kiruna. Riktigt skojj faktiskt att hoppa omkring, har ju inte blivit så mycket av den varan i år. Det var dock lite tight med farten idag, då det (hör och häpna) blåste lite. Man börjar längta lite till slaskåkningen nu! Men på lördag bär det av till gränsen för lite bc-kickers igen. PEPP!

Har börjat logga in lite film från alperna idag också, hann dock bara ett halvt band. Men här är ett smakprov från våran första hoppdag.ciao!


hemma

Då var man hemma igen. Det kan vi fira med 3 små filmer, som tillsammans utgör hyvää scheisse 6. Min laptop pallar uppenbarligen inte att rendera filmer över 2 minuter, så även denna film blev uppdelad. Börjar mer och mer luta åt att skaffa mac. Hur som haver, kolla in filmerna!
FRIDENS!

Prag

Hallå! Sitter på flygplatsen i Prag och väntar på nästa flyg till Stockholm, och efter det väntar en lång tågresa hem till kirrko. Internetanslutningen här är rätt begränsad, men det fungerar. Hemresan har så här långt gått både bra och dåligt. Efter gårdagens åkning på hochjoch så kom första utmaningen, nämligen att få plats med allt och alla i bilen. Det slutade med att vi fick skänka bort en massa överbliven pilsner som inte fick plats till en lokal sportbutik. De fick nog en redig personalskiva igår!

GPS'en i våran bil har varit till stor nytta under resan, sjukt enkelt att bara knappa in målet och sen bara lyda damen som snackar hela vägen fram. Men igår så var damen lurig och lurade ut oss till några skumma villakvarter utanför München istället för att ta oss till flygplatsen. Efter mycket om och men tog vi oss ändå till flygplatsen där vi sov på några bänkar tills vi skulle checka in i morse.

Vi har lärt oss något idag. Åk inte med czech airlines om du har boardbags med dig. Vi hade läst på hemsidan att det skulle kosta 10 euro extra, tydligen läste vi lite fel. Nu sitter jag här med en jäkla massa handbagage och 1500kr fattigare på grund av övervikten... :/Tänkte slänga ihop resans sista lilla film på tåget hem ikväll. Kommer väl upp nästa vecka.

På återseende / Viktor


update 9 mars

Ja men tjenare. Nu har vi tagit oss till mackydonken i feldkirch för en munsbit och gratis w-lan, och detta går betydligt snabbare än cafét vi satt på igår. Senaste dagarna har det varit bluebird, en halvmeter pow och några minusgrader. Dvs perfekta förhållanden! Idag var det dock lite väl kallt, runt -20 på toppen och vi tog det mest lugnt och lattjade omkring. Men igår fick vi en del filmat i en rolig kicker vi byggde, var rätt skönt att äntligen få lite vettigt på film.


en bild som brorsan tog från ett rätt misslyckat hopp i nova.

Det femte kapitlet i hyvää scheisse var jag tvungen att dela upp i två, då programmet vägrade rendera hela filmen. Och ljudet verkar ha halkat efter lite också. Men vafan, man ser nog vad det föreställer iaf!

(om filmerna inte fungerar, så är det för att de inte konverterat färdigt på vimeo ännu, men vänta en timme och prova igen så borde det gå)


hyvää scheisse 5a from Viktor Björnström on Vimeo.

Untitled from Viktor Björnström on Vimeo.

Hoppas hinna lägga upp en scheisse till innan vi drar hem. Men vi höres!

/Björnström


8 märz

Sitter på ett internet cafe i schruns och det går sjukt segt. Tanken var att uploada nästa hyvää scheisse, men det tog för lång tid så det får bli en annan gång. Senaste dagarana har det dumpat en dryg halvmeter och vi har haft riktigt bra åkning. Idag och igår har det varit bluebird och några minusgrader så man kan inte klaga. Filmandet har gått sådär, men idag fick vi några keepers från ett riktigt roligt hopp.
Som sagt, internet här är för segt för att ens ladda upp en bild, s
å jag får hoppas på att jag hittar bättre internet imorgon.

Vi hörs!5 mars

Idag var vi tvungen att byta boende då några andra skulle flytta in i våran lägenhet. Vi har fixat en ny lägenhet från och med imorgon, men denna natt fick vi lov att ta in på ett hotell här i bludenz. Hotellet är inte så mycket att hurra för, men vi har iallafall färg-TV, w-lan och en tossi! Det man däremot kan hurra för är väl att jag fyllde 23 jordsnurr igår, grattis Viktor!

Denna dag har vi spenderat i novas djupa skogar bland massa puder och glada bergsgetter. Vi fick inte så jätte mycket på film, men kul var det! Om vädret blir bättre imorgon är det kickerdags i hochjoch igen, annars drar vi nog upp till gargellen och köra mer skog.

Tot ziens!

/ Viktor

POW

Yallo! Igår drog småpojkarna hem och bara jag och Simon Bonjour kvar. Förstärkning är dock kallad och väntas komma imorgon i form av ytterligare 2 peppade kirunabor. Senaste dagarnas åkning har gått hyffsat. I förrgår fick vi lite filmat när vi drog upp till st. cristoph där vi hikade upp och körde en driva. Och gårdagen bjöd på en hel del puder och skogsåkning i Stuben. Det var även där vi hängde denna dag, som tyvärr var alldeles för blåsig och lavinfarlig för att kunna hitta på något vettigt.


Igår passade även jag och simpe på att köpa varsin jacka på loppis. Kostade ungefär som en öl på krogen hemma så det var värt det!

Här är en film från gårdagens skojjshred i Stuben, samt några klipp från i förrgår. Denna film är, som alla andra filmer jag postat härifrån, från simpes fotokamera. Materialet vi filmar med min kamera får ni inte se ännu!Imorgon bär det nog av till nova igen för lite filmning. Bis dann!

/vikke


RSS 2.0