thats it?

Metereologerna verkar ha haft en dålig helg på jobbet, iallafall när det gäller att förutspå vädret för riksgränsen. De hade lovat en solig söndag men de svek oss totalt. Dimman må ha legat tjock över berget, men det hindrade oss inte från att dra ut och trycka årets sista slaskcarves i liftsystemet (om man inte ska upp på midsommar dvs).  Vi hade också fått finbesök från friska Gällivare dagen till ära i form av Pava, Flaket och Linus. Tillsammans brände vi på några riktigt roliga åk i midsommarnatt-stigen (som pava tror den heter) och passade även på att köra några åk med cross-kälkar på transportsträckan. Sjukt kul!!!

Här är några bilder från helgen, tagna med telefonen:

Så, det var kanske det sista från gränsen iår. Men det kommer ju att åkas lite snowboard i sommar också så det kommer inte vara helt dött på bloggen. Kommer med fler screens och updateringar om filmskapandet framöver, så kika in lite då och då!

Adjöken!29 maj

Då var man i gränsen igen! Idag har det varit riktigt skojj på berget med mycket sol och bra ös. Snön är sjukt bra nu och man kan åka överallt, inge sug snö som tidigare. Så vi kan säga att det var 5h ren glädje att åka omkring idag. Filmningen har vi skjutit upp till imorgon, och är det bra väder så drar jag och min bror ut på något litet mission. Orkar inte skriva mer idag.


En pose bild i äkta naamakirja anda

/Viktor

...!

Fick just se en film som Lowe Andersson gjort när han var och hälsade på i gränsen. Jag själv var inte där då pga jobb, men det ser verkligen ut som att de hade riktigt kul på berget!
Så... spana in filmklippet. PEPP!

Säsongs av slut i Riksgränsen from Lowe Andersson on Vimeo.

Imorgon bär det av till gränsen igen. Hoppas på lika bra ös som i Lowes film!

Adjö!


Band nummer tretton...

...har just loggats in på datorn, och innefattar bland annat detta:


De få soltimmar vi fick förra veckan spenderade vi på att surfa vatten. Och ensam gick det riktigt bra!


Men körde man två samtidigt är det inte alltid lika lätt. Jag åkte först. Jonte åkte tvåa...


Isak kör ett hyffsat klassiskt gap... fs360 i regnet.


Det blev ett (två för några) kvällsession utanför husvagnen...


Jag och Abbe rockar loss på lite skrot vi slängde upp


Simon flyger nästan ner i jokken

Det var allt jag hade att bjuda på från detta band, finns dock fler spots på bandet men tog inga screens därifrån.
I helg blir det kanske gränsen igen!

TCHÜSS
21 maj

Idag har man väl varit lite sliten efter gårdagens NM efterfest, men vi tog oss dock upp till backen och kört litegrann och det var faktiskt riktigt kul. Abbe, Isak, Falbo och Nicke har ankommit hit nu, och vi har varit ute och kört ett litet kvällssession utanför husvagnen på en bonktunna och ett litet pvc rör, sjukt bra drag!

Här kommer en liten film från det sessionet, som Niklas bestämde att skulle få vara hans promofilm från i år.
Så varsågod, Niklas Askmyr Promo 2010!


 

Hej så länge!


vattenlekar

Idag hade de lovat lite bättre väder, men när det fortfarande var grått och trist när man tittade ut på morgonen så bestämde vi oss för att ta lite sovmorgon. Det berodde inte på att vi varit på pubafton igår med tillhörande lappisefterskiva... Hur som helst, vi drog upp till backen vid 13 tiden där vi hookade upp med Jonte Nilsson och hans kusin/fotograf Lucas. Vi började med att kika in NM tävlingarna en liten stund, innan vi drog vidare mot norgesvängen för att köra lite skojjgrejjer dit även Berra Bergren hakade på. Solen tittade fram till slut och vi hittade en rolig vattenpöl som vi körde ett litet surfsession i, och Jonte passade även på att bada lite och svalka kroppen. Tror vi fick lite roliga shots och bilder därifrån!

Nu verkar det som att vi ska ut på fjället och försöka hitta på något roligt i kvällssolen!


Vattenpölen...

//Viktor

18 maj

YR.no har börjat bli bra på att hålla prognoserna, och idag var det till vår stora nackdel. Dimman trängde nästan in i husvagnen i morse när man drog upp rullgardinen. Så jag och Simpe beslutade oss för att ta det lite chill och avvakta både väder och pepp. Tillslut trotsade vi dimman och drog ut och rekade litegrann. Man får ta stora omvägar nu när det har gått upp bäckar överallt, så vi får hoppas att isarna flyter upp snart. Men vi hittade faktiskt ett spot uppe vid järnvägen som var lite annorlunda och lagomt kul, tror nog att Bonthrons grabb fick en eller två keepers därifrån. Imorgon har de lovat bättre väder, så det kommer nog en update imorgon också!


Dimma, regn och genomslag sammanfattar denna dag ganska bra...

Hejsvejs

slaskplask

Då var man tillbaka i gränsen igen, och det har hänt en hel del under veckan jag varit i stan. Bäckarna har smällt fram och det har kommit fram ganska mycket sten, men ändå helt ok förhållanden fortfarande.
Var uppe idag och körde några åk i solen och det var riktigt kul, även om det bara var övre stolliften och vinkelliften som gick. Tydligen låg det en halvmeter vatten inne på dalstation så de kunde inte öppna nedre liften...

Nåväl, imorgon blir det att dra ut med skoter och förhoppningsvis filma lite om vädret tillåter!


Så här såg det inte utanför husvagnen sist jag var uppe...

/vickemer screens

Här kommer några fler screenshots, band nr 11 2010.


jag snurrar ut från en liten kant


falbo testhoppar ett hopp


detta shot blev kornigt som fan av någon anledning, går nog att redigera bort... jag i en bs180


Daniel, Karlström och Acke på fjället.

Har fortfarande inte gått igenom allt material, finns nog lite smått å gott kvar att hämta. På söndag är det tänkt att vi ska shoota lite i ett hopp jag och VIG eleverna styrt upp i backen. Sedan bär det av till gränsen för ännu en vecka av brädande.

Kommer med update snart igen

/Viktor


screens

Loggade just in ett gammalt band. Har dock 3-4 band kvar att logga in. Här är några screens iaf.


Björn - bs banan ner för en liten klippa


Den beryktade gunghästen på bbo


Haga lekte på ett skåp i loussabacken


Jag gör en liten combo på stenen

/Viktor

9 maj

Igår skulle jag, min bror och Falbo dra ut och köra ett stepup jag och Haga spanat in 2 dagar tidigare. Efter lördagens snöstorm så hade vädret vänt återigen och det bjöds på bluebird och nollgradigt, så inget kunde väl gå fel denna dag. Det är inte första gången jag sagt detta, men fyfan va less jag är på alla skotergäng! Än en gång så var våran landning trashad av någon som fått för sig att spinna lös lite på just det stället.

Så, vi fick börja reka andra spots istället. Vi hittade direkt ett ganska stort drop som Falbo nailade på andra försöket. Har ej kollat igenom klippen än, men tror det kan ha blivit en fin keeper. Efter det drog vi vidare till ett ställe jag inte ska avslöja namnet på, där jag hört att det skulle finnas riktigt stora drop och hoppställen. Mycket riktigt, vi hittade nog säsongens bästa kickerspot, och det var till och med orört av skoteråkare! Dock hade landningen börjat hamna i skugga så vi fick skjuta upp det till någon annan vecka. Vi passade istället på att köra lite åk och ha kul. Så denna dag var det inte så mycket som fastnade på film.
Nu blir det att vara hemma till söndag. Men om en vecka är man i gränsen igen.


Hitta Valdo! (Falbo!)

Sveiki!

/Viktor

awesome vecka!

Har inte haft tillgång till internet på hela veckan, men nu har min far kommit hit så nu lånar jag hans internet. Hittils har denna vecka varit en av de mer produktiva veckorna i år med superväder och bra hopp. På tisdagen när jag kom upp så drog jag och Karlström och byggde ett gap-hopp på ett secret spot som vi körde direkt på morgonen på onsdag. Hoppet funkade inte riktigt som vi hade tänkt, men vi lyckades ändå få varsin keeper därifrån och några cleana bilder signerade Markus Alatalo. Don Haga hade också kommit upp å var med på sessionet. Snodde en bild från Niklas blogg.


bs180 över gappet

I torsdags var det ännu soligare och ännu varmare än onsdag. Vi hann aldrig komma till stället vi hade planerat att åka till, det fanns för mycket roligt att köra på vägen. Först körde jag och Haga ett litet session på en naturlig driva, inte något stort men rätt så kul. Haga hade dock inte sin bästa dag, men jag fick kanske en kepper därifrån. Sen byggde vi till ett hopp, jag skulle nästan vilja kalla det för veckans höjdpunkt, där både jag och Niklas fick stompa trick på film, Hagmeister drog på sjukt feta grejjer men hade även här lite problem med landningarna.


hyffsad värme när det till och med var för varmt i bar über.


Screenshot från min kamera, även denna bild är dock snodd från nickes blogg. Jag i en fs720.

Igår körde vi ett hopp som jag och haga skottade på onsdagkväll. Inte ett jättestort hopp, men ack så kul.
Denna dag var crewet Acke Macke Vicke Nicke och Faaalbo. Har dock inga bilder därifrån, men kommer screenshots nästa vecka förhoppningsvis.

Nu blire att ta en bastu!

La revedere!

/Viktor


gränsen

Är hemma i kiruna för att hämta skotern som brorsan haft i finland över helgen, åker snart upp till gränsen igen. Helgen som var bjöd på ilte av varje, såsom snöstorm, sol, pelikanflyg och en dubbel på grönan. En hel-helg alltså. Åkningen var riktigt bra i backen när man väl såg någonting, och jag tror att veckan som kommer nu kan bli awesome bara solen kommer fram. Det ligger ungefär 175 cm snö i anläggningen och det snöar fortfarande... Det är ju förfan maj månad!? Förutsättningarna finns helt klart för att det ska kunna bli den bästa maj-månaden på många år.


banvallen i vassi

Arrivederci!

RSS 2.0