30 nov

Idag var jag ute med Falbo och Sibo och rekade lite. Vi började med att kolla in en grejj vid kyrkan, som vi tyvärr fick ge upp då farten inte riktigt räckte. Har man några fler starka karlar till att spänna upp bansheelinan så är spotet helt klart körbart. Sen kollade vi in ännu ett tänkbart spot vid tennisplan, som jag tror kan bli riktigt ballt om man bara lyckas få fart till det. Tror man måste nå upp i en fart runt 40-50km/h för att det ska vara safe. Hur detta ska gå till får vi fortsätta fundera på. Här är iallafall en bild från spotet:

Drop från klippa över ett högt staket ner till flat. Hade man hetat LeBlanc i efternamn hade nog saken varit biff.

Vi beslöt oss sedan att försöka hitta något att åka av oss på, så vi begav oss till Rymdhuset för att leka lite på ett "tvärräcke" till drop ner i en slänt. Har ingen bild från spotet, dock har jag lite film som jag kanske uploadar senare. Ganska kul ställe iallafall och vi fick testa bansheen på riktigt. Funkade bra som fan! Något som inte funkade bra som fan var mitt knä... Hoppas det blir bättre snart.
På fredag är det filmpremiär av Erosion tillsammans med Volcoms 9191 och Jan Svans Ski Or Die 3D. Så se till att vara på folketshus kl. 18, fri entre och god stämning utlovas.
/Viktor
360cam

Ni har säkert redan sett den. Men man kan ju se den oändligt antal gånger, man upptäcker nya händelser varje gång. Framtidens filmteknik med 360graders vy, där man kan styra själv vad man vill titta på. Denna teknik har visserligen funnits ett tag och det har kommit ut flera klipp med samma funktion tidigare. Men detta är, vad jag vet, första gången det filmats snowboard/skidor med den här tekniken. Hoppas på att komma över en sån en vacker dag!


banshee janne

Idag invarderade Tysken giron och lämnade en klapp till mig när jag låg och sov. I det röda paketet låg en alldeles äkta Banshee Bungee! För er som inte vet vad det är så är det en hyperelastisk mega-lina som man kan ha till lite allt möjligt. Man kan bogsera husvagnen med den eller kanske använda den som en jätteslangbella och skjuta iväg mopeder och möbler och sådant, eller helt enkelt använda den som fart-boost på olika snowboardspots.

När man åker omkring i stan och letar snowboardspots med en Banshee Bungee i bagaget så öppnar sig verkligen en helt ny värld av nya möjligheter som man helt enkelt inte kunnat köra förut pga bristen på fart. Det är givetvis inte bara i stadsmiljö den kommer att komma till användning, utan minst lika mycket i skogen och kanske även ute på fjället.
Precis vad jag önskat mig!

Den må se ut som en järnkätting, men är betydligt lättare och mer elastisk än så. Banshee Bungee!

Fritjof!
/Björnfot

puder och premiär

Hejsan! Då var man hemma efter en galen helg i Tärna. En helg som bland annat bjudit på överaskande mängder lössnö och ett hejdundrande partygung. Men vi kan börja från början. Sträckan Kiruna-Tärnaby har samtliga resenärer i den blå bussen avverkat åtskilliga gånger. Även blå bussen själv har god erfarenhet av dessa vägar. Men att resan skulle ta nästan 11h istället för det vanliga 7 hade vi väl inte räknat med. Någon sa: "ska vi äta i Arjeplog?" och fick till svar: "vi åker inte in i Arjeplog, det vore en jääkla omväg". I billekarnas hetta måste chaufför Matilda Forsen med sidekick Hanna tappat vägfokus i just fel ögonblick och uppenbarligen missat någonting. För ungefär när vi borde varit i Sorsele, rullade vi istället in i Arjeplog. Vi fick bita i det sura bildäcket (som sen skulle få punktering), acceptera en 2 timmars omväg och helt enkelt vända bilen. Efter diverse omständigheter på vägen gled vi in i Tärnaby runt 03.30 på fredag morgon.

Efter lite sömn följt av en fin hotellfrukost rattade vi bilen mot backen. När vi klev ur stod en norrman och pekade på framdäcket. Punka, givetvis. Däcket helt slutkört - inget reservdäck - beställa nytt från Umeå. Så var det med det, vi blev billösa större delen av helgen då bilen stod på en donkraft intill anjaliften.

Nu till det roliga med helgen. Tärnaby-gänget hade gjort ett fint jobb med parken, men det är otacksamt att göra en sån fin park till pudergalna Kiruna- och Gällivarebor. Vi tog ungefär 2 åk i parken innan vi insåg att alla verkligen höll sig till räcken och hopp, och att det borde finnas orörd snö någonstans. Efter lite tjyvåkning (som dock accepterades av liftpersonalen) förbi avspärrningar så kunde vi hitta stora branta ytor, opreparerade nedfarter och gläntor i skogen som alla låg orörda. Här tog vi åk efter åk i lätt halvmeter-djup pudersnö , helt själva, medan alla andra höll sig till järnrören. Ljuset var magiskt och lyckobarometern i topp. Så höll vi på i dagarna två, och hittade konstant nya orörda ställen var man kunde trycka av långa ollies till djupa slashar i branta sluttningar med så gott som stenfria bottnar. Hade inte räknat med denna åkning när vi drog ner i torsdags kväll...

På fredagkväll blev det bastu och gitarrjam på hotellet, och på lördagskvällen var det dags för filmpremiär av EROSION. Vi hade lite problem med att få full kvalitet i projektorn, och även ljudet var lite dåligt. Men det blev ändå en väldigt lyckad premiärvisning och alla verkar vara stokade på filmen. Känns roligt! Sen fortsatte partajjande med liveband och discodans som fick runda av en riktigt lyckad helg. Tyvärr fick mitt knä lite för mycket av det goda, och igår kunde jag inte ens sträcka ut benet helt. Nu känns det dock bättre och jag kan gå ganska bra så jag tror inte det är någon fara. Jag siktar på snowboardåkning igen i slutet av veckan.

Vi fick väl inte så många snowboardbilder då ingen hade tid att fotografera eller filma. Men här är iallafall några bilder tagna av Sandra Wasara Hammare.

Albert svänger lite framför kameran.


det var rejält kylmää på fredagen, men inget kunde hindra Apan från att ständigt le och skratta efter varje åk.


även hemresan bjöd på ett magiskt ljus.

Nu dumpar det utanför mitt fönster. Hoppas på rejält med snö nu så vi kan dra ut och filma i skogarna här i Giron.
Ja jävlar vilket långt inlägg det blev...
Ha det! /ViktorTorsdag

Idag var en bra dag. Har nämligen kört mitt första hoppsession för året i järnvägsparken! Lite små rasslig var man dock på en ny bräda (Allian Rocker 155) med ny shape som man alltid testat förut. Blev en jävla spin i snurrarna, ofrivilligt...
Har ingen bild från idag. Skärpning, I know...
Men för er som inte sett teasern, eller helt enkelt känner för att se den ytterligare en gång, så kommer den här
Filmpremiären är nära nu!

/Viktor

snowboardpepp

Är inte helt frisk och har inte kunnat ta mig ut och åka snowboard ännu. Men förhoppningsvis blir det av imorgon ifall jag känner mig bättre. Laddade in sista sri-lanka bilderna från Alberts kamera nyss. Här är en av dem:

brytspaning under den sista frukosten i sri lanka

På fredag drar säsongen igång på riktigt i och med kick-off campet i tärna. Ser fram emot det!
/viktor

hemma söta hemma

Nu var man hemma i suiza och kiruna igen. Känns bra! Verkligen galet mycket snö för årstiden här i stan och man har fått ett redigt snowboardpepp. Har inte hunnit åka något idag, men imorgon blir det nog jvp.
Fortfarande lite sliten efter resan hem, blev inte mycket sömn direkt.
Här är en affisch till första premiären. Till helgen smäller det i Tärnaby!

Kommer en premiär i kiruna inom en väldigt snar framtid, datumet kommer redogöras här på bloggen och på fejjan inom kort. Håll dig nära!
/Viggo

3 dagar kvar

Nu börjar vistelsen här lida mot sitt slut, likaså styrkan i min överkropp. Idag har det kommit in ett enormt swell här, och vi har vågor som bryter mellan 3-5m, vilket gör att man har fått paddla en del för att komma ut. Det är många som stannat på stranden idag, och det var nära att vi gav upp också. Men när man väl är ute så är det riktigt kul. Vågorna är, trots sin storlek, ganska snälla. Men man får kliva av i tid så man slipper kriga sig ut igen.

Igår drog keski, jonte och stefan hem. Affe drog i förrgår. Så nu är vi bara fyra kvar här. Desto fler turister börjar dock strömma in, hotellen och gästhusen börjar fyllas och det börjar vara mer drag här. Det är visserligen kul, men samtidigt har det varit så skönt och relaxat när byn varit relativt turistfri. Så, nu ska vi surfa jäärnet sista dagarna innan man drar hem. Man har lite hemlängtan, snölängtan...Har tyvärr inga bilder från dagens surf.

Vi hade en liten gårdsfest i tisdags med arrack-kaps och nakensurf
/viktor

bilder

Har inte tid att skriva sa mkt nu, da jag maste ut och hinna surfa sista timmen innan solen gar ner. Vagorna borjar bli riktigt stora nu efter en veckas valdigt sma vagor. Kanns bra att fa bli spolad lite.

Har ar nagra bilder fran senaste tiden:


har surfar jag en typisk vag for veckan som gatt. litet, men roligt.


vi har ett volleynat utanfor vart hotell, har blivit nagra matcher!


Ekorre som bor pa vart hotell. Vi kallar honom skrack-korren, da han ar helt crazy.


Skoldpaddor i alla storlekar har vi sett


fiskare vid stranden i narheten var vi bor


vi landsteg en o i en flod dar en gubbe visade oss hur man gjorde kanel.


fiskgrillning pa stranden.

over n out

4 november

Jahapp, kande att jag borde uppdatera bloggen. Vi har dock inte gjort sa mycket mer an vad jag skrev om senast. Vi ar fortfarande i weligama och vi spenderar fortfarande dagarna med att gora ungefar samma saker, surfa, ata och chilla. Nu har det aven blivit en del volleyboll matcher vid ett nat som finns pa stranden, riktigt kul.
Surfet har, efter nagra dagar med ganska sma vagor, blivit battre och battre. Idag var det runt 2m set som kom in och man kunde fa riktigt fina langa ak. Ska bli storre till helgen och nasta vecka enligt prognoserna. Dock verkar prognoserna inte stamma sa jattebra har.

Vad kan man mer skriva... vi har varit ut en dag och kollat pa skoldpaddor och akt med bat pa en flod for att se krokodiler. Tyvarr sag vi inga krokodiler, men vi akte bat pa en flod iaf. Igar overraskade hotellpersonalen mfl oss med att duka upp ett bord pa stranden till oss och grilla fiskar over oppen eld. Riktigt cosy!

Har inga bilder att bjuda pa, da jag rakat bada med mitt usb minne (vi hade fest i lordags) och kunde inte fora over pa det. Kommer dock bilder nasta gang.

btw... RIP Andy Irons :(

/viktor

RSS 2.0