puder och premiär

Hejsan! Då var man hemma efter en galen helg i Tärna. En helg som bland annat bjudit på överaskande mängder lössnö och ett hejdundrande partygung. Men vi kan börja från början. Sträckan Kiruna-Tärnaby har samtliga resenärer i den blå bussen avverkat åtskilliga gånger. Även blå bussen själv har god erfarenhet av dessa vägar. Men att resan skulle ta nästan 11h istället för det vanliga 7 hade vi väl inte räknat med. Någon sa: "ska vi äta i Arjeplog?" och fick till svar: "vi åker inte in i Arjeplog, det vore en jääkla omväg". I billekarnas hetta måste chaufför Matilda Forsen med sidekick Hanna tappat vägfokus i just fel ögonblick och uppenbarligen missat någonting. För ungefär när vi borde varit i Sorsele, rullade vi istället in i Arjeplog. Vi fick bita i det sura bildäcket (som sen skulle få punktering), acceptera en 2 timmars omväg och helt enkelt vända bilen. Efter diverse omständigheter på vägen gled vi in i Tärnaby runt 03.30 på fredag morgon.

Efter lite sömn följt av en fin hotellfrukost rattade vi bilen mot backen. När vi klev ur stod en norrman och pekade på framdäcket. Punka, givetvis. Däcket helt slutkört - inget reservdäck - beställa nytt från Umeå. Så var det med det, vi blev billösa större delen av helgen då bilen stod på en donkraft intill anjaliften.

Nu till det roliga med helgen. Tärnaby-gänget hade gjort ett fint jobb med parken, men det är otacksamt att göra en sån fin park till pudergalna Kiruna- och Gällivarebor. Vi tog ungefär 2 åk i parken innan vi insåg att alla verkligen höll sig till räcken och hopp, och att det borde finnas orörd snö någonstans. Efter lite tjyvåkning (som dock accepterades av liftpersonalen) förbi avspärrningar så kunde vi hitta stora branta ytor, opreparerade nedfarter och gläntor i skogen som alla låg orörda. Här tog vi åk efter åk i lätt halvmeter-djup pudersnö , helt själva, medan alla andra höll sig till järnrören. Ljuset var magiskt och lyckobarometern i topp. Så höll vi på i dagarna två, och hittade konstant nya orörda ställen var man kunde trycka av långa ollies till djupa slashar i branta sluttningar med så gott som stenfria bottnar. Hade inte räknat med denna åkning när vi drog ner i torsdags kväll...

På fredagkväll blev det bastu och gitarrjam på hotellet, och på lördagskvällen var det dags för filmpremiär av EROSION. Vi hade lite problem med att få full kvalitet i projektorn, och även ljudet var lite dåligt. Men det blev ändå en väldigt lyckad premiärvisning och alla verkar vara stokade på filmen. Känns roligt! Sen fortsatte partajjande med liveband och discodans som fick runda av en riktigt lyckad helg. Tyvärr fick mitt knä lite för mycket av det goda, och igår kunde jag inte ens sträcka ut benet helt. Nu känns det dock bättre och jag kan gå ganska bra så jag tror inte det är någon fara. Jag siktar på snowboardåkning igen i slutet av veckan.

Vi fick väl inte så många snowboardbilder då ingen hade tid att fotografera eller filma. Men här är iallafall några bilder tagna av Sandra Wasara Hammare.

Albert svänger lite framför kameran.


det var rejält kylmää på fredagen, men inget kunde hindra Apan från att ständigt le och skratta efter varje åk.


även hemresan bjöd på ett magiskt ljus.

Nu dumpar det utanför mitt fönster. Hoppas på rejält med snö nu så vi kan dra ut och filma i skogarna här i Giron.
Ja jävlar vilket långt inlägg det blev...
Ha det! /ViktorKommentarer
Postat av: Jan S

Nåjävlar,Fint med åkning. Jävligt sugen på att se filmen. Nästa helg blir det "all in" med visningar och öl! Hör av dig om du ska åka något i veckan.PS. jag är ledig så när fan som helst passar bra!

2010-11-24 @ 15:52:56
URL: http://www.jansvan.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0