lofoten report

Helgen i lofoten blev fullspäckad. Surfet var OK, men inte mer. Var kanske lite för stort för oss, men framförallt för stökigt och svårt. Men några riktigt fina åk har man fått så man är ändå rätt nöjd på den fronten. Vi hade också några goa kvällar med whiskey och öl kombinerat med att lösa norska mysterier och gåtor.

Runt midnatt på fredagkväll började huset skaka så att man höll på att ramla ur sängen, det visade sig att vi just upplevt en jordbävning med en 4a på richterskalan med epitetscentrum ganska nära Unstad. Jordbävningen kändes på hela lofoten och det var det stora samtalsämnet i byarna dagen efter. Kul, men samtidigt lite sketchy. Vad jag hört så skördade inte jordbävningen något offer förutom några spruckna fasader. Om lite mer än en vecka sticker vi tillbaka till Unstad, för att finslipa våra cutbacks och barrelrolls till Sri-lanka-trippen 25 oktober.

Här är lite screenshots från senaste veckornas äventyr som lyckats fastna på film.


var ute å promenerade i dimman en morgon


introfilmning


på väg ner till stranden i unstad


albert genar över en grön äng


Det var rejält stort på lördag med vågor på över 3m


sen blev det lite mindre igen. här är en av våra norska vänner tar ett fint åk.

Igår filmade vi lite intro hemma i garaget. Tror det kan ha blivit helt ok. Nu är min dator tillbaka från reparationen, så nu ska det klippas för glödande saxar.

/Vicke


22 september

Jag vill börja med att säga att klippningen av erosion gått väldigt bra, och jag skulle gissa att jag har ungefär hälften av jobbet kvar, kanske lite till. Har inte kommit på något intro ännu, men det kommer väl. Men givetvis får det aldrig gå smärtfritt. De var det bra nyheterna.

De inte lika bra nyheterna: Styrplattan på min macbook (som "alltid är problemfri") har redan gått sönder, tre veckor efter uppackningen från kartongen. Kunde inte annat än att dra en lång suck och slänga iväg den med bussgods till skellefteå där den ska repas. Går nämligen inte att göra något på datorn nu, eftersom musplattan är helt stum och har fastnat i en "klickning". Dvs, en extern mus funkar inte heller. Så detta försenar klippningen med uppskattningsvis en vecka.

Men då får jag iallafall tid att tänka på annat ett tag.
Drar till Lofoten för lite surf imorgon, sjukt taggad på det iallafall!


Min bror ligger på sniskan i österrike

/Viktor


film

Hej och välkommen till min blogg. Här är mer film från les deux alpes.

Brotherhood snowboardcamp Les2Alpes Day5 from Allian Europe on Vimeo.

..och en teaser från våra vänner i Random Bastards

Random Bastards presents 7UP - 2010 Snowboard Teaser from Random Bastards on Vimeo.

Klippningen är i full gång, men ännu är nog bara 1/5 färdigt, det tar sin tid. Men... för den tålmodige kommer allting lägligt. /Björn-janne

Editing!

Efter att ha svurit åtskilliga gånger över min dators HD-inkompetens så följde jag tillslut det rådet jag avböjt över 100 gånger, jag köpte en mac! Första dagarna ville jag nog mest slänga ut den genom fönstret för jag förstod mig fan inte på den. Men så här en vecka senare så inser jag att det är ett av de bättre köpen jag gjort. Allt går riktigt smidigt! Jag redigerar fortfarande i samma program, fast nu dubbelt så smidigt och felfritt, och nu snackar vi BÄRBAR dator. Dock ska jag nog börja köra med 2 skärmar som jag gjorde på PC.
Det var allt, en liten update iallafall!RSS 2.0