fredag

När andra sticker upp till fjälls för snowboardåkande, pelikanflyg och övriga festligheter så blir man kvar bakom kirunavaara över helgen. Det är ju bra att jobba ibland i och för sig, men valborg är helg man ogärna missar.
Men man kan inte få allt här i världen. Axeln börjar kännas betydligt bättre nu och jag siktar på att åka lite smått i början av nästa vecka, ska bli sjukt roligt!

Sitter å går igenom lite material och testklipper för tillfället, finns en del gobitar men mycket saknas ännu.

Det är fint ljus i kiruna i januari

Verkar som att Abbe, Isak, Simon mfl producerar litegrann uppe i gränsen när man själv är hemma, det är alltid glädjande. Här är ett screen på Isak från ett hopp (du kanske känner igen det?) de byggde.


/Vikkeback in town

Sitter här hemma efter en helgs påskfirande i gränsen. Mina inneboende Jonte och Lukas sitter och söker drömskotern på blocket medans jag kollar igenom lite klipp från veckan. Vi har inte varit galet effektiva direkt, men några klipp har vi iallafall fått ihop och ett par av dem är riktigt bra faktiskt. Nu väntar en veckas jobbande och axelrehabande innan man far upp till gränsen igen för, förhoppningsvis, lite åkning.

Här är ett screen på Jonte Nilsson från lördagens stepup session med piraterna.


Vi hörs!

/björnström

påskjanne

Ja då var det påsk! Det som har hänt sedan sist jag skrev här är att jag och min bror varit ute med arken en natt, men är nu återigen tillbaka i husvagnen. Vi lade till på en is som vi hört att det ska gömma sig stor-röding under och som även hade fina snowboardmöjligheter intill. Fisket gick visserligen inte så bra, inte ett napp faktiskt, men Abbe fick åka lite snowboard iallafall och jag passade på att filma. Blev något roligt shot iallafall.

Abbe hänger ut en backside air utanför arken.

/VIKTOR BJÖRNSTRÖM

Något lysande...

...stort och gult väckte mig denna morgon. Efter en stund insåg jag att det var våran efterlängtade sol som valt att visa sig just denna dag, och en timme senare var vi iväg med siktet inställt på högterrängen. Eftersom jag är inte kan åka och Abbe är lite småskadad han också, så sökte vi inte kickerställen utan tänkte försöka hitta lite fysiskt snällare åkning istället, vilket vi ganska snabbt också gjorde. Snön var riktigt bra på sina platser faktiskt, och både Simon och Abbe fick några rediga åk som lyckades fastna på min språjtans nya EOS550D (min XHa1 är fortfarande på rep).

Men även soliga dagar som denna har skuggsidor. Simon överskjöt och överspann ett gap mellan två drivor vilket slutade i ett tånyp i skorpionstil som resulterade i ett trasigt ledband. Sex veckor borta blir han trodde läkarn. Vi hoppas givetvis på snabbare rehab så att han kan strimla och knäcka slask i slutet av säsongen. Vilket jävla gäng vi är alltså, inte många krigare kvar på slagfältet nu.

simon i ett av dagens finaste åk, när han fortfarande var hel...


Snörök signerad Albert Björnström


Abbe slidar en av dagens många windlips


Sista åket...

Dagen får sammanfattas som en både bra och dålig dag. Hoppas vi får se mer av solen under veckan.

Fridens!

/Vicky DStenkul!

Helgen som gick spenderades uppe i ett blåsigt gränsen. Jag, som inte ens hade med mig ett par täckbyxor visade det sig, hängde mest i vagnen på lördagen och på söndagen drog jag på mig pappas skoteroverall och for ut med Albert för att hitta på något skojj. Vädret var ju inte bra, men vinden hade iallafall lagt sig. Spotet blev en ganska klassisk QP-sten som ligger nära tillhands, och Abbe slängde iväg en massa skojiga trix som blev fina på film. Kändes skönt att få hitta på något och bryta stiltjen som varit när de gäller filmproduktion senaste tiden.

Här är två urklipp:Till helgen blir det Black Bear, Oh Yeah!

/Viktor

vår...?

Ja, man måste väl skriva här ändå fast man är skadad, eller?
Igår var jag i hufvudstaden för att undersöka axeln och få den röntgad. Gick väldigt smidigt faktiskt, och som det ser ut nu så får jag väl själv bestämma när jag vill göra en operation, om jag vill göra en. Min tanke är väl att jag ska försöka rehaba upp mig så att jag kan blasta bräda i maj, och sen ev. operera i juni. Men det kan lika gärna bli operation tidigare eller mycket senare eller inte alls, beror helt på hur jag känner mig om några veckor.

Idag har solen gassat på rejält här i Kiruna och det var riktigt skönt ute. Tyvärr kan man inte njuta av det så mycket då jag helst ser att våren förskjuts en månad i år, vill verkligen inte att det ska börja bli sommar än. Känner mig lite småstressad över att få ihop material till en film nu faktiskt, har inte ens i närheten lika mycket som jag hade förra året vid samma tid att tillgå. Får helt enkelt se om det blir något över huvudtaget , skulle kännas sjukt trist att behöva ställa in det pga en skada när man gått in för det hela säsongen.

St.Görans sjukhus var jag gjorde magnetröntgen igår.

Just nu önskar jag mig en magic healing potion som bara trollar till axeln så att man blir åkbar igen. Så har du en eller känner du någon som har en sån kan du ju maila mig på vire@lagnord.com eller skriva en kommentar här nere.

/Viktor

RSS 2.0