v.9

Jahapp, då var det måndag igen. Helgen som gick spenderade vi uppe i gränsen och får sammanfattas som en helg med blandad kvalite på både snö, åkning och filmning. Jag tror vi fick 2-3 keepers från helgen allt som allt, vilket egentligen är mer än godkänt med tanke på hur svårt det var att hitta bra snö. Vi har då iallafall fått åka ganska många roliga åk och det är det viktigaste. YR.no lovar nu att det ska börja dumpa i gränsen igen och vi får hoppas på att deras prognoser är de rätta,  SMHI's prognoser lovar nämligen betydligt mindre snö.

Glömde min firewirekabel i gränsen så kan inte bjuda på några riktiga screenshots. Men här är iallafall ett screenshot från min GoPro från i lördags.

Crail från en stor sten - genom ett träd - ner i en liten slänt.

/Vicky-D

geländesprung

Här kommer några screens från gårdagens session på Geländesprung. Fan va kul det var, var så längesedan man körde det hoppet. Jag vill dock ha en rematch med lite mer tid och försöka trycka upp höjden lite... Men jag är ändå rätt nöjd med resultatet från igår. Imorgon blir det gränsen! YEASH!

Jag i en FS Allyoop. Favorit i repris...

Abbe drar på i solnedgången


PEACH!

en bra dag

Var idag och körde geländer-cornen med Abbe strax före solen gick ner. Det blev ett kul session men dock lite för kort då ljuset försvann. Kändes som att man hade haft en meter till i höjd att plocka om man haft tid. Men jag tror faktiskt att det kan ha blivit några fullt användbara shots och även några bilder. Ska publicera något screenshot här så fort jag loggat in materialet. Tusen tack till kusin Erik Bergkvist som agerade skoterskjuts när vi var nära att ställa in pga för lite folk.

Här är ett screenshot från gårdagens åkning med Daniel iallafall:


Falbo letar malm med tårna

Hejsvejs

/Viktor

kanske dags för en update

Var ett tag sedan jag uppdaterade. Men nu har jag iallafall ledigvecka och kan åka snowboard varje dag om jag vill. Och det vill jag ju givetvis. Har idag varit med Falbo i backen och testat parken, riktigt kul faktiskt! Tog det dock lugnt och snurrade mest enkla helikoptrar och sparade trippelkårkarna till senare. Sen körde Falbo några svängar ute i terrängen som jag tror kan ha blivit fina. Ska logga in materialet senare idag så får man se hur det blev.

Bjuder istället på två screens från förr-förra veckan./Viktor

urklipp del 2

Mer urklipp från förra veckans filmning kommer här. Dessa shots är från fredagens skogsåkning.
Sen måste ni också kika in teasern till brainfarms nya produktion med bl.a. travis rice. Ett två-års projekt som har premiär i höst. Verkar ju bli helt galet... Det kan ni göra HÄR

/Viktor


iskallt!

Hade egentligen planerat att sitta i pistmaskinen och gräva fram den översnöade parken idag men när jag kollade på termometern i morse så fick jag ställa in de planerna, -25°C är för kallt för maskinen att jobba med. Så jag passade istället på att logga in lite material från förra veckan. Tänkte bjuda på några screens åt gången, så här kommer de 2 första.

jag gör en tåsväng i torsdagens sista solstrimmor.

Summiten gick finfint innan något hände och den gick skitskit...

Kommer mer bilder snart!

/Viktor

hemma

Nu var man hemma efter en riktigt rolig vecka i gränsen. Sista dagen fick vi med oss en del keepers även om vi hade det lite svårt med stompet på stora hoppet. Men vi lyckades beta av några andra spots som blev rätt lyckade. Ska och jobba nu så jag hinner inte skriva så mycket mer. Ska försöka logga in materialet i veckan om jag hinner och då kommer jag bju på lite screens. Så länge får ni nöja er med ett screenshot från GoPro'n från hoppet igår.

Erik Karlsson hade svårt att stå i detta hopp, men vet då fan hur man flyger snyggt och högt! Fs5 stale.

lördag

Idag blev det inte riktigt lika mycket filmning som igår, men vi fick nog kanske en eller två shots i skogen iallafall. Det är helt sjukt bra snöförhållanden här nu alltså! Denna dag bjöd på ytterligare några dm nysnö och snöfallet ville inte ge sig, vilket förvisso mest är positivt, men vi hade hoppats på att få köra lite kickers också och det är svårt i flatljus. Så vi passade på att bygga klart lite grejjer för morgondagen i hopp om att få lite solsken, så imorgon har vi typ 4 spots som väntar på oss.

Här kommer ett litet GoPro-klipp från morgonen när vi drog iväg med skotern. Observera att leden vi tolkar efter pistades kvällen innan... Med andra ord, bra tryck från kung bore./björnjanne med vänner

POOOOW

Kom just hem från en av de absolut roligaste åkdagarna i år. Det var full snöstorm när vi vaknade så vi beslutade oss för att sova lite längre och sen dra iväg och försöka göra lite grejjer i skogen istället. Fotograf Alatalo kunde tyvärr inte följa med, för han lyckades inte ta sig från Björkis hit i snöstormen. Vårat skotermekande igår gav inget resultat och skotern våran måste transporteras tillbaka till Giron, men som tur var hade Markus lämnat sin maskin här och vi fick låna den.

Vi började dagen med att bygga skogskicken vi kör varje år, och det gick helt OK faktiskt. Tror alla fick något typ av shot därifrån. Sedan körde vi lite svängar och pillowåk vilket också gav en del keepers. Så, allt som allt, en riktigt bra dag!

Tyvärr har jag inte med mig min kabel så att jag kan logga in klippen och bju på lite screenshots, men det kommer nästa vecka. Nu blire att ta en bira och mysa lite!

Ok, helt värdelös bild, men det var den enda jag hade. Om du kollar noga kan du se konturen av en kicker i bakgrunden.

10 februari

Har haft en rolig dag på fjället idag med bluebird och massa puder, dock med vissa bakslag. Vi drog ut vid 9-10 tiden för att försöka hinna få lite bilder och shots i det riktigt fina ljuset som dagen bjöd på. Vi stack inte så långt som tur var, för väl uppe på första spotet vi skulle köra säckade min skoter ihop, vilken vi senare fått bogsera ner från fjället. Tusen tack till Oskar och hans polare som hjälpte oss att få ner skotern, utan dem hade det inte gått.
Vi fick några riktigt roliga åk iallafall, fast foto och filmmässigt blev det väl inte så mycket keepers. Kan ha fått 1-2 shots och lika många bilder om det vill sig väl. Har inga bilder från dagen ännu, men det kommer i sinom tid.

Nu kom Albert hit också, så nu ska vi dra ut och försöka fixa till skotern som uppenbarligen har bränt ett (och ett halvt) insugsgummi. Förhoppningsvis blir det inte så svårt och vi har en skoter i toppskick imorgon.
Hej så länge!

måndag

Äntligen måndag! Imorse stämplade man ut för ledigvecka och det känns skönt som fasen. Dagen har dock börjat mindre gemytligt med ett tandläkarbesök och en trasig värmepump, så nu sitter man här med bedövad käke i 14°C och huttrar. På tisdag får jag finbesök från några random bastarder (kire och beyer) och på onsdag bär det av upp till gränsen om allt går som det ska. Senaste snörapporten skvallrar om betydligt bättre förhållanden än när jag var upp sist. Får hoppas att det stämmer.

Albert och Isak var ute i söndags och filmade lite urbans, här ser ni två urklipp./Viktor

nattjanne

Även denna vecka är mest ägnad åt jobb tyvärr, då jag hänger i verket på nätterna och i pistmaskinen på dagarna. Parkbygget har gått hyffsat bra. Men snöbristen är ett faktum och den snö som funnits att tillgå låg lite fel så det blev en massa utdraget transportschaktande som tog mycket tid. Men snart är nog parken klar iaf och det ska faktiskt bli kul att hoppa av sig lite sen.
En som hoppat av sig ordentligt nere i alpträsk är min kusin Isak som lyckats kamma hem en andraplats i STIMOROL ENGANDINSNOW, stort grattis till honom!

Här är en film från finalerna, Isak kör näst sist i filmen, riktigt stylish!


RSS 2.0