måndag

Loggade just in lite material från gränsen. Blev ju betydligt bättre än vad man hoppats på när man kom dit och kände på snön. Mängden snö var inte problemet, utan det var helt enkelt riktigt dålig snö. Skare och blötsnö om vartannat. Men som alla optimister säger: det blir en för jävla bra grund! Så istället för att åka puder som planerat, fick vi hitta på lite annat. Här är några urklipp!

hej så länge!

28/1

Har haft fullt upp med jobb denna vecka, så det har inte blivit mycket snowboardåkande. Inte nog med att jag jobbat på mitt vanliga jobb så har jag varit uppe i backen på kvällarna och byggt park. Bygget går framåt men ganska långsamt, då snön varit ganska missplacerad på många av högarna. Vi borde kunna köra igång parken nästa helg om allt går som det ska.

Imorgon drar jag med TNK och Björn upp till gränsen över dagen för att leta reda på lite bra snö. Ser fram emot det, ifall vi tar oss dit dvs, finns viss risk för att vägen är avstängd.

jag fs3 i gränsen i början av februari förra säsongen.

/Viktor

ny vecka

Idag är det måndag och det känns. Fick just reda på att det hyffsat försenade parkbygget kommer börja imorgon, vilket innebär dubbla skift för min del eftersom det blir jag som får stå för maskinbygget. Men det är det värt, även om jag inte får betalt. Man känner ju att man skulle behövt hoppa in sig lite och vad passar då bättre än en park...

Så att... det blir nog inte mycket snowboardåkning för under veckan. Men till helgen hoppas jag att det blir gränsen, då de har lovat rejält med snö! Här är två screens från i lördags.

Joel Ahlqvist stod för dagens ladd med att på första åket smälla till med en stor backside rodeo

Fotograf Macke var väl inte helnöjd med resultatet

Björn andas moln

/Viktor

söndag

Ja morgon! Då vaknar man på soffan bland ölburkar och festlukt. Igår hade vi nämligen en liten after-board hemma hos mig för att fira att vårat stepup-mission blev lyckat. Ja, det var ju inte världens lättaste hopp som vanligt och det blev en mängd ofrivilliga backflips och felskär, och jag avslutade det hela med att ge hoppet en ordentlig ass-rape. Men trots det fick vi med oss några klipp som jag tror kan ha blivit riktigt bra.

Här är en liten film som Jan Svan har lagt upp från igår, som visar en del av de mer misslyckade försöken...Nu blir det bakispizza!

/Björn-janne

21 januari

Idag har jag varit med min bror och Falbo och åkt snowboard. Spotet var ett litet lekfullt åk som vi skottat till i lappbacken, och man kände rejäl nostalgi då jag och Anton B spenderade mycket tid åkandes och byggandes där för typ 12 år sedan. Hur som haver så var det ett riktigt roligt åk och vi filmade lite också, tror det kan komma till användning i nästkommande produktion.

Imorgon blir det stepup-session, ser fram emot det!


/Viktor

torsdag

Hej å hå kameltå! Var ute med nicke nyss och shapade till grunden till step-upet. Tror det blir åkning på lördag bara vi hittar någon som vill köra skoter. Nu ska jag upp till backen och döda pisten med min nirvana.
Här är en bild från hoppet tagen för ganska exakt ett år sedan.

foto: markus alatalo

/Viggo

puder och sten

Hallå! Idag var jag med falbo och karlströms grabb till Jukkas där ryktet sa att det skulle finnas lite roliga åk. Och det fanns det helt klart, det vara bara det att det otroligt nog inte verkar ha kommit någon snö alls där. Jag och Niklas körde varsin ollie över lite träd och det lät bara knakelibrakscratch när man landade. Sten, stubbar och stockar täckta med 20cm snö. Inte så kul. Men vi hade fantastiskt väder och vi fick ett roligt åk på vägen ner, om man försöker se det positiva.

Gårdagen däremot var mer lyckad. Vi drog iväg till vårt gamla vanliga spot bortom bergen med hopp om att det drivit in lite snö där när det börjat blåsa här om dagen... Och det hade drivit in en massa snö där!!! Var helt klart den bästa snön jag haft denna säsong och jag tror vi fick några filmklipp med oss därifrån också. Ska nog dra tillbaka dit någon dag, finns mycket okört ännu.

Imorgon ska nog jag och Niklas börja bygga vårt sedvanliga stepup vid toulla, om planen står sig.

Igår hittade vi meterdjup puder


Ollie över några träd i hemlijoki


Ett screenshot från idag, fantastisk utsikt över jukkas och ishotellet!

/Viktor

v.3..

...börjar imorgon och jag hoppas att det blir en riktigt bra vecka. Måste gå på kurs med jobbet på onsdag och torsdag, men resten av veckan hade jag tänkt ägna åt snowboardåkande och filmande. Ser fram emot att nöta lite puder och även lite urban shit till helgen när Megaman Andersson gör ett återtåg i staden.
Kommer försöka uppdatera frekvent denna vecka, så håll dig nära. :)

/Viktor

screens!

Tjena yo! Eftersom jag jobbar EM denna vecka så har det inte blivit mycket åkning. Tog mig dock iväg till ädna i tisdags och blasta lite med hultkvist och co. Snart ledigvecka igen, då blir det förhoppningsvis tonvis av puderfilmning.

Här är iallafall lite screens från senaste tidens film-mission.

Jag i en fs3 intill en gruvingång

Niklas Lundgren wallridar mellan husen.

Min bror Albert i skogen


Från våran ädnatrip här om dagen... Magi...

Kommer mer screenshots!
/Viktor

fredag

Hej hallå! Sitter i casa del Lemke och pimplar rötjut och ska snart hoppa i bastun efter en fet dag av åkning som även lyckats dokumenteras på både bild och film. Tror vi fick några keepers faktiskt. Vi var lite sega att ta oss ut på morgonen och fick det lite stressigt att hinna med dagsljuset, men sen lyste vi upp stället och körde några andra features som jag tror kan ha blivit riktigt bra. Det var riktigt kul att få åka lite själv också. Jag var inte med på nå railgrej men körde ett hopp och en ollie över ett räcke ner till några pillows som kan ha blivit rätt fin. Har dock bara en liten bild från gopron att bjuda på.

ronnie nosepressar sig

imorgon bär det av hemmåt!
/Björn-janne

gällivare

Hej! Hänger ut i gällivare med Ronnie, Niklas, Lemke och Alatalo. Idag är vi sjukt trötta efter gårdagens mission som först avslutades vid 3-tiden i morse. Filmadet har gått riktigt bra och vi har bara på en dag fått ihop typ 5 shots. Nu ska vi iväg igen och köra ett riktigt coolt spot, och denna gång kommer nog jag stå på brädan också och inte bara bakom kameran som jag gjorde igår. Vågar ju fortfarande inte blasta till 100% med knät...
En update kommer senare.

ett screenshot från ett rail inne i ett parkeringshus taget från min gopro

/Viktor

2011

Jaha, då har man bott i sitt nya (fast ack så gamla) hus i snart en vecka. Och det är också den största anledningen till att bloggen legat öde, då jag än så länge är internetlös (skriver från telefonen nu). Vi har dock varit på några snowboarduppdrag och faktiskt lyckas få lite på film. Screenshots kommer när jag får mitt modem. Ikväll drar jag kanske till gällka med alatalos pojk för att hooka upp med ronnie och co och filma lite i 2 dagar.

RSS 2.0