Slut... eller?

Då var man hemma efter en grym helg i gränsen. Vädret var skit i princip hela veckan och man satt tumrullandes i vagnen flera dagar, så det var sjukt skönt när solen valde att visa sig på lördagen. Vi körde avslutningen i katterjaurestugan som planerat, där snowboardåkning blandades med bastu, pilsner och yatzymayhem. En perfekt avslutning får man lov att säga, tack för den grabbar!

En screen från lördagens hoppsession

Det är dock inte helt säkert att säsongen är helt slut, det kan hända att jag hinner upp en gång till innan jag opererar mig, men preliminärt slut. Nu ska jag börja gå igenom material på riktigt och försöka klippa ihop slutproduktionen i god tid. Ser fram emot det!

Hej så länge!

/Viktor

Vår och vatten


Det börjar våras rejält här uppe nu, varje dag spricker nya bäckar upp och isarna krymper. Neråt nordanjaur är det inte något vidare skoterföre kvar nu, men uppåt katterjaure är framkomligheten fortfarande bra. Igår var det lite smådåligt väder, men vi tog oss ändå ut och körde några färdigbyggda grejjer. Hoppet vi hade byggt avstod jag från då det jag insåg att landningen var ganska så platt i förhållande till kicken, vilket Niklas kunde bekräfta med en knakande nacke och ont i hela kroppen han kört klart. Jag la istället mitt krut på att köra en vattenplaning till handplant variant som vi efter många försök fick ett eller två shots ifrån.

Just nu regnar det så att man inte ens har en tanke på att öppna ytterdörren, men så fort det blir sol så ska vi dra ut och bygga en kicker som jag tror kan bli riktigt fet. Måste ha hoppshots nu, så enkelt är det.

Fridens!

/Viktor

sista veckan

Snart är det sommar, och snart är det även färdigfilmat till årets produktion vilket innebär att vi måste ligga i de närmsta dagarna för att får ihop nog med material. Vi har idag varit och skottat ihop lite features som vi ska panga av så fort det blir lite bättre väder (det har regnat idag).

Igår fick vi lite smått och gott på film faktiskt, här är en screenshot på bror min.


/Vicke Viking

Slutkörd

Sitter här i vagnen och funderar på vad man ska hitta på idag. En rejäl förkylning i samband med senaste dagarnas extremtävlingar och partajjande har gjort mig totalt orkeslös. NM var kul, dock lite "sketchy" och "haiiiiry" förhållanden för en snowboardåkare bitvis, men jag ångrar inte att jag körde det. Hade som mål att överleva och stå mina åk genom hela tävlingen och när det räckte till en pallplats får man väl ändå känna sig rätt nöjd. Tävlingarna har gjort att vi inte filmat något mer senaste dagarna, men nu tänkte jag faktiskt trotsa min förkylning och fara ut med brorsan, TNK och Beasten och bygga en QP-corner-aktig hip. Blir säkert kul!

Igår var vi i Narvik över dagen, passade på att fota lite modellbilder på Simon och Abbe./Viktor

QP

Dagens himmel började i klarblå för att gå över till tråkgrå, för att senare gå över till något mellanting. Vi stack iväg och byggde en liten quarterpipe som i eftermiddagsljuset visade sig bli riktigt foto och film vänlig. Jag körde några gånger men efter en landning på axeln, som förvisso inte gjorde särskilt ont, så bestämde jag mig för att stå bakom kameran istället. Det var en hel del kompression i spektaklet, men jonte lyckades ändå få upp en ganska fin höjd på slutet. Här är ett screen!


Imorgon är det NM kval, vilket jag för första gången någonsin är anmäld till, beror lite på förhållandena om jag kör dock.

/Viktor

good times

Då var man tillbaka i gränsen igen! Kom upp i fredags och hade tänkt stanna två veckor till, med hopp om att lyckas skrapa ihop nog med material för en full produktion. Gårdagen bjöd på riktigt rolig snobbenåkning till en början för att avslutas med ett eftermiddagssession i en kicker vi byggde. Hoppet var lagom stort och riktigt bra och tack vare en optisk illusion fick vi en hel del klipp och bilder i bagaget. Jag började bakom kameran, men efter en del övervägande kunde jag inte hålla mig längre och gick upp å pangade av ett par hopp. Kändes så sjukt bra att få hoppa igen alltså! En heldag som lätt kan klämma in sig på topp 3 denna säsong.

Screens från gårdagen:

Jag i en bs720


Jonte i fin bs5


Denna lilla bäck fyllde på våra vattenbehov under gårdagen.

/Viktorinskij

6/5

Idag har jag varit ute å blastat halvslask i backen hela dagen. Det var riktigt kul faktiskt, både för att jag inte åkt snowboard ordentligt på typ fem veckor och för att axeln faktiskt höll några mindre krascher också. Igår var vi ute med piraterna och byggde en kicker också, dock blev det inga bangers därifrån men på vägen hem lyckades vi filma en liten naturlig QP som såg rätt rolig ut. Två screens från dagen ser du här nedanför.

Nu blir det nog att dra iväg till kopparåsen på grillfest!


Markku Koski i en sw bs rodeo snurr.


Jonte gör en sad i eftermiddagssolen

/Vire

Ännu en bra dag

Efter mycket övervägande och noga granskande av väderleksrapporterna, så valde vi att spendera gårdagskvällen på brunan och grönan, eftersom det ändå skulle bli skitväder idag. Men ack så man (eller yr.no) hade. Jag lyckades dock vara förvånansvärt fräsch idag och kunde tillsammans med Jonte och Macke dra ut på fjället. Vi fick en hel del gjort faktiskt, inte minst Jonte som fortsätter leverera bangers till årets lagnord-produktion. Hoppas det f ortsätter så här!

Dagens sneakpeaks:

Jonte i en stylish bs540


En bra fotograf kräver bra kaffe.


Jag skippade hoppningen och höll mig mest till åkning idag.

Nu ska jag snajda ihop lite käk. Adjöss!

/ViktorCorner

Solen sken i morse när man vaknade, men oroväckande moln såg ut att närma sig vassi. Konstigt nog höll de sig borta och vi har haft solsken i stort sett hela dagen. När vi kom fram till spotet vi skottade till igår så var allt stenhårt, pga de minusgrader som rådde. Men efter att solen fick jobba en stund var landningen nog mjuk för att börja ösa, vilket Nicke och Jonte gjorde och några riktigt fina trick fastnade på film. Jag själv tog det lugnt och stod bakom kameran istället, fortfarande rätt nojjig över axeln.

Här är några screenshots!

Jonte gav baksidan luft


Tricky Nicky


Ja, med två kameror får man två vinklar.

Bra jobbat av gänget idag med andra ord. Kanske förtjänar en after work öl nu.

/Viktor

well everybody's heard...

...about the bluebird.


Verkar bli fint väder idag också. Ut och producera fan!

/Viktor

back on track...

...nästan i alla fall. Är tillbaka i gränsen och har stått på brädan för första gången på över en månad idag, och det kändes väl hyffsat OK. Axeln känns lite ostadig förvisso, men om jag bara tar det lite chill denna vecka så kanske man kan köra lite hårdare sista veckorna i maj. Idag har jag och Nicke byggt en liten corner i norge som jag tror kan bli riktigt kul å köra. Får se om jag kommer köra den, men jag hoppas den känns safe och att jag kan göra något testhopp iaf. Annars får jag filma Niklas och Jonte helt enkelt.

Nu ska jag sussa, hoppas på bra väder imorgon.


/vbjörn

RSS 2.0