Värsta stormen...

...på över 60 år drabbade här om dagen området där vi befinner oss. I alla fall om man ska tro på hotellägaren som är runt 60 och aldrig hade varit med om något liknande. Detta har gjort att vi varit strömlösa i ett antal dagar och därför har jag inte kunnat göra någon uppdatering här.

Hur som helst, stormen kom uppenbarligen oväntat. Vi själva var ute och surfade då ett galet regnande plötsligt tog fart och kraftiga vindbyar gjorde att vi flydde upp på land. Bara en halvtimme senare fick vi rycka in och knyta fast taket till den stora gemensamma balkongen (vilket även är innertaket till våra rum), betongfundament knäcktes och taket lättade flera decimeter i vindbyarna. Så vi fick ta skydd inne i vårt rum (som var plaskvått då vatten stormen förde in vatten genom fönster och under dörren) men även där rasade det betong från taket när vinden ökade.


CW och Wilson gör en insats med att knyta fast taket.

Då rapporter kom om att ovädret skulle öka ytterligare så tog personalen på hotellet beslutet att flytta oss och dem själva upp till ett tempel inåt landet där vi skulle vara säkrare. Detta tempel var tydligen skyddsnästet för alla turister under tsunamin 2004 också. Vi trodde länge att vi skulle få spendera natten där men när utskickade spanare kunde meddela att vinden avtagit något nere vid kusten så kunde vi återvända till ett halvt söndertrasat och strömlöst hotell.

Morgonen därpå kunde man se konsekvenserna av denna förfärliga storm. Flera lik flöt i land på våran strand, alla fiskare som blivit överraskade av stormen. Totalt har våran by förlorat minst 15 fiskare, många saknas fortfarande. Grannbyn är ännu värre drabbat med ett 30-tal omkomna och hur många som totalt strukit med i området vill jag inte ens spekulera om. Många hus har raserats och överallt låg det träd över vägar och elledningar. Även båtar och andra föremål har fortsatt att rulla in flera dygn efter stormen vilket har gjort att havet varit alldeles för osäkert för att beträda med en surfbräda dessa dagar.


Dagen efter, det värsta hade dragit förbi men havet var fortfarande stökigt.


Stranden var ju långt ifrån vacker på lördag morgon.


Istället för att vänta ut stormen på söndag så stack vi inåt landet å lekte med ormar

Nu är vi dock back on track, byn har börjat återhämta sig och havet har börjat lugna sig. Det är fortfarande lite stökig surf, men det är safe och surfbart vilket är det viktigaste. Jag måste erkänna att jag haft hemlängtan dagarna efter ovädret då det inte funnit så mycket att göra, det har dessutom varit gråmulet, regnigt och kallt, men nu känns det bättre. Så nu ska vi försöka njuta av de sista dagarna vi har kvar och spendera dem på bästa sätt.

/Björn-janne

Årets storabergs-åkare!Har visst blivit utnämnd till "Årets stora bergs-åkare" på Transition Winter Awards!

"Han har under många år visat att han behärskar bergen och pudret på ett sätt som känns äkta. I år har han steppat upp sjukt mycket och har otroligt många bra shots var gäller backcountryåkning. Att han sen har snickrat ihop en grym film utan större backning gör inte saken sämre. Årets storabergsåkare är Viktor Björnström. (nominerade: Daniel Furberg, Björn Lindgren)
"

Tack för den! Synd bara att man inte kunde närvara på galan som gick av stapeln i Stockholm i helg, verkar ha varit bra drag.

Kolla in de vilka som vann i samtliga kategorier här:
http://www.transition.se/twa-vinnarna

/Viktor

12 dagar...

...har nu passerat sedan vi anlände hit, vilket betyder att vi snart är halvvägs. Även i detta inlägg bloggar jag med tung skalle, då det var beachparty i Unawatuna igårkväll, riktigt kul var det! Senaste tiden här har givetvis mestadels handlat om surf och chill, men vi har även hunnit med att sticka ut på ett valsafari där vi fick se lite valar och delfiner. Vi gjorde ett desperat försök att simma med de hundratals delfinerna som flockades runt båten, men vi kom bara drygt fem meter ifrån dem.  Kan mycket väl ha berott på att någon fick för sig att göra "bomben" och dylikt mitt bland delfinerna. Veckan som kommer ska vi nog försöka hinna med att dyka lite också, ser fram emot det! Nåja, skriver mer på fejjan imorgon (Viktors vecka). Här är några bilder iaf.

Btw, ikväll är det "transition winter awards" i Stockholm, där jag visst var nominerad i en kategori!
Nu blir det sängen, tidig morgonsurf imorgon!

/ViktorFrom Weligama with love

Jahapp, då var man framme i Weligama. Det var ett beachparty i Unawatuna, 30 tuktuk-minuter norrut, vilket gör att jag inte tänker författa något längre inlägg här och nu, med andra ord har festen satt sina spår i kroppen. Men vi har det alla tiders här, bra surf, fint väder, kul sällskap och ett jäkla lågt tempo, som det ska vara. En längre story tänkte jag skriva på "viktors vecka" inom kort, håll utkik där vetja.
Här är några bilder iallafall:


I luften mot nya äventyr


Simon och Jim på väg till ett kalas intill där vi bor


Extra special arrack, gick några flaskor igår!


Inget går upp mot en kall i solnedgången.


Har inte mycket surfbilder än, denna pojke som klotar med sin skimboard är det närmaste jag hittade. Men det kommer, jag lovar.

Insåg att det 3 av 5 bilder innehöll minst en flaska alkoholhaltig dryck, hm...
Jag kan dock garantera att vi gör annat också!

/Viktor

En månads semester...

...och framförallt en månads surf väntar. Sitter just nu på Arlanda och inväntar planet som ska ta oss från ett kallt och blåsigt Stockholm via London till ett förhoppningsvis varmt och soligt Sri Lanka. Hade tänkt köra löpande uppdatering här på bloggen med en hel del bilder, samt ett och annat inlägg på "Viktors vecka" på O'neills FB-sida.
Semester är behövligt nu alltså.Sayonara!!!

/VIKTOR

Good Morning Lappland online!


RSS 2.0