Vilodag

Gårdagen i Rogers Pass blev riktigt lyckad! Jag har aldrig sett så fina åk i mitt liv med branta pillowruns och midjedjup snö bara en kvarts hike från bilvägen. Min egen åkning satt väl inte igår heller, så jag tror jag ska byta splitten mot snöskor och Nirvana några dagar och se om det funkar bättre. Vi lyckades i alla fall fylla något minneskort med material och kände oss nog tillfredsställda för att få runda av dagen med en pubafton. Jag och Isak hakade på Kajsa och gänget på lite Curling också innan det begav sig mot krogen, jäkligt skoj faktiskt. Så idag kör vi en vilodag från åkningen och låter gårdagens drycker lämna ur kroppen i lugn och ro. Imorgon ska vi tillbaka upp till passet, de har lovat stora mängder snö.

Jag står och gör mig redo för kuddkrig

/Viktor

Roggas pass!

Då sitter man även ikväll helt slutkörd och håller på slockna fast klockan bara är drygt nio på kvällen. Dagen får ses som godkänd, även om vi inte lyckades hika mer än tio minuter förrän Mackes stighudar gav upp och vi fick ge upp våra planer. Istället för att ta oss upp i en av de stora dalgångarna vid Rogers Pass så fick vi lov att stanna vid vägkanten och försöka vara produktiva där istället.

Så här i efterhand så var det ändå inte helt misslyckat, även om min egen prestation var i underkant. Jag skyller på att jag inte är van vid splitbrädan än, men det är nog mest ett försök till att få nån typ av tröst. Vi fick hur som helst några fina filmsekunder, framför allt på lill-björnström, och även några schyssta bilder med oss i bagaget hem. Snöförhållanderna där uppe är i alla fall helt sjukt bra, vilket inte är så förvånande då det är ett av de ställen som sägs få mest snö i nordamerika.

Jag har kanske inte helt rätt färgkombination (grön och vit-camo) för att köra skogspuder.

Nu väntar en god natts sömn, imorgon ska vi göra ett nytt försök att nå fram till vårat mål

/Björn-Jocke

warm up!

Jag har sällan känt mig som en så dålig snowboardåkare som när jag tog första åket idag, och jag var inte den enda i gänget som kände liknande om sig själva. Anledningen stavas mycket troligt Jet-Lag. Bland annat därför tog vi det ganska lugnt i anläggningen idag, och gled mest omkring och pekade och planerade. Revelstoke liftnära terräng har helt klart stor potential! Vi dängde också av nån bild och lät kameran spela in några sekunder halvdant material innan vi helt stumma och nerkörda tog oss hemåt.

Imorgon tänkte vi ta oss upp till Rogers Pass och kolla läget. Jag ska även passa på att inviga min splitboard och de idag inköpta splitbindningarna och hudarna. Nedan är en liten screen på Isak, som jag för övrigt kan avslöja har planer på en Rap-karriär under namnet "Lil Janne". Ser fram emot första skivan!


/vikke

På plats!

Då var man framme i Revelstoke! Man är hyfsat sliten och trött i huvud och kropp efter två dygn sömnlösa dygn på resande fot, men det känns sjukt skönt att vara här nu i alla fall. Vi ankom sent igår natt så vi har försökt sova ut idag och styra upp med liftkort och dylikt. Det dumpar ganska friskt här nere i byn, så nu är det bara att ladda batterierna för morgondagen som förhoppningsvis bjuder på puder.

Här bor vi. Redan har pojkarna hunnit stöka ner, voi voi

/V


Kiruna - Calgary

Nu går snart planet till hufvudstaden och imorgon far vi vidare över sjöss. Är riktigt peppad på puder nu, och enligt min kära flickväns rapporter så har det dumpat ordentligt senaste dagarna. Det ser ju inte helt torrt ut dagarna framöver heller.


Kommer att komma löpande updates här och på JANSVAN.com.
/Viktor

Det senaste!

Fick precis hem ett mycket välkommet paket från O'neill med lite nästa års kläder. Årets kollektion var riktigt fet, men nästa års verkar vara ännu några snäpp vassare av det jag har sett, så håll utkik i butikerna till hösten. Tack till Petter och Jossan mfl. på O'neill!

Det höll på att skita sig med splitboarden. Vi följde mallarna till punkt och pricka, men på något jäkla sätt så var det ett par hål som hamnade waaay out of bounds, så när vi skulle klicka ihop skiten så passade det inte. Det fixade Lindgrens grabb till med lite epoxy och Beast-precision och nu står brädan klar och väntar på sitt första uppdrag. Så dagens andra stora tack går till Björn för all hjälp med brädan!

Kläderna jag främst kommer att glida omkring i under våren.


En fullt delbar bräda! Nu saknas bara stighudarna...

Så nu är man nästan fullt kittat för årets första Snowboardresa, det är bara ett gäng brädor som saknas men de ska jag plocka upp på arlanda på söndag. Om en vecka ligger man förhoppningsvis på bakrullen i midjedjup pow!

Ciao, som man säger i Kanada.

/ViktorLördag

Har varit ute idag i finvädret och lattjat omkring runt Loussavaaras sluttningar. Gjorde väl inget seriösare projekt, då dagarna fortfarande är lite för korta och snönmängden fortfarande är dålig, men vi har hittat mycket roliga grejer att köra senare. Här är några urklipp!

Björn kör ett gnarly åk, Loussa bc.

Bs 3 i beaststyle, som den ska göras.

Abbe hänger i linan på väg hem

Nä nu blire hampis, sauna och några bärs.

/Viktor

Splitboard!

Har just varit hemma hos Björne Beast och delat en backmanbräda itu. Imorgon ska den färdigställas, sen är det bara att dra ut å huda!


/Knickidick-vic

Vilken vecka!

Då var man hemma från en fin dag på Loussavaara, den sjätte dagen denna vecka som tillbringats på brädan. Känns ju riktigt skönt att få komma igång med åkandet igen, även om det inte blivit så värst mycket hoppande ännu. Helt sjukt vad det snöat i veckan, jag har nog aldrig haft så bra puder i backen som igår. Det var snö upp till midjan på flera ställen, och vinden hade skapat roliga pillowliknande formationer man kunde studsa i mellan. Vi har också fått några ganska fina shots de senaste dagarna vilket är kul. Säsongen har varit mycket segstartad men nu tror jag att man kan säga att vi är igång på riktigt.

Nu måste jag dock jobba en vecka, men ska försöka hinna med lite brädåkning på kvällarna också.

Solen visade sig för första gången på mycket mycket länge.

/VIKKE

Vilken dag!

Jag skulle vilja kalla den här dagen för säsongens hittils bästa snowboarddag. Vi började med att dra till Bolki-skolki för att köra ett gap och drog senare vidare till loussabacken där vi tog ett par riktigt roliga laps i snöovädret. Gapet gav vi ett försök redan igår, men fick då gå hem utan desto mer film eller bilder i bagaget pga ljusbrist och lite felkonstruktion. Idag gick det betydligt bättre och jag, Falbo och TrickyNicky fick alla varsitt bra shot. Vi avslutade dagen med att bygga för morgondagens uppdrag på industriområdet. Tror även det spotet har riktigt bra potential.

Här är två screens från dagen

Jag i en backside ettåtti!


Astrid i en frontside nose...

Kommer update imorgon igen, stay tuuuned.

/VIRE

Äntligen!

Jag är helt slut i kroppen just nu, jag vet inte om det är senaste dagarnas ständiga plogande av min enorma gård eller om det är dagens puderlattjo på Loussavaara som orsakat det. Troligen en kombination. Hur som helst, till slut verkar det alltså som om snögudarna bestämt sig för att skona oss från ångest och tristess och gett oss en massa snö. Vet inte hur mycket som fallit, men det borde börja vara nog för att dra iväg i skogarna och plöja i alla fall. Det här ska firas med att köra ett spot imorgon med Jan Svan och co, ett tak-till-snöhögs-gap som jag tror kan ha riktigt bra potential. Efter en lång arbetsvecka med både extra skift och några 16h pass så är jag rejält sugen på att aktivera mig...

Justja, glömde säga att en resa till Kanada är bokad från 22/1 till 19/2! Hells yes!

Hoppas det nya året bjuckar på rekordmycket puder och sol!

/ Janne Björn

RSS 2.0