Värsta stormen...

...på över 60 år drabbade här om dagen området där vi befinner oss. I alla fall om man ska tro på hotellägaren som är runt 60 och aldrig hade varit med om något liknande. Detta har gjort att vi varit strömlösa i ett antal dagar och därför har jag inte kunnat göra någon uppdatering här.

Hur som helst, stormen kom uppenbarligen oväntat. Vi själva var ute och surfade då ett galet regnande plötsligt tog fart och kraftiga vindbyar gjorde att vi flydde upp på land. Bara en halvtimme senare fick vi rycka in och knyta fast taket till den stora gemensamma balkongen (vilket även är innertaket till våra rum), betongfundament knäcktes och taket lättade flera decimeter i vindbyarna. Så vi fick ta skydd inne i vårt rum (som var plaskvått då vatten stormen förde in vatten genom fönster och under dörren) men även där rasade det betong från taket när vinden ökade.


CW och Wilson gör en insats med att knyta fast taket.

Då rapporter kom om att ovädret skulle öka ytterligare så tog personalen på hotellet beslutet att flytta oss och dem själva upp till ett tempel inåt landet där vi skulle vara säkrare. Detta tempel var tydligen skyddsnästet för alla turister under tsunamin 2004 också. Vi trodde länge att vi skulle få spendera natten där men när utskickade spanare kunde meddela att vinden avtagit något nere vid kusten så kunde vi återvända till ett halvt söndertrasat och strömlöst hotell.

Morgonen därpå kunde man se konsekvenserna av denna förfärliga storm. Flera lik flöt i land på våran strand, alla fiskare som blivit överraskade av stormen. Totalt har våran by förlorat minst 15 fiskare, många saknas fortfarande. Grannbyn är ännu värre drabbat med ett 30-tal omkomna och hur många som totalt strukit med i området vill jag inte ens spekulera om. Många hus har raserats och överallt låg det träd över vägar och elledningar. Även båtar och andra föremål har fortsatt att rulla in flera dygn efter stormen vilket har gjort att havet varit alldeles för osäkert för att beträda med en surfbräda dessa dagar.


Dagen efter, det värsta hade dragit förbi men havet var fortfarande stökigt.


Stranden var ju långt ifrån vacker på lördag morgon.


Istället för att vänta ut stormen på söndag så stack vi inåt landet å lekte med ormar

Nu är vi dock back on track, byn har börjat återhämta sig och havet har börjat lugna sig. Det är fortfarande lite stökig surf, men det är safe och surfbart vilket är det viktigaste. Jag måste erkänna att jag haft hemlängtan dagarna efter ovädret då det inte funnit så mycket att göra, det har dessutom varit gråmulet, regnigt och kallt, men nu känns det bättre. Så nu ska vi försöka njuta av de sista dagarna vi har kvar och spendera dem på bästa sätt.

/Björn-janne

Kommentarer
Postat av: Papa T

Hej

Skönt att läsa att ni har klarat Er men man påverkas onekligen av att läsa om hur stormen överraskade oskyddade fiskare. Man kan förstå att förstämmning råder i byn men jag hoppas ändå att Er sista vecka blir bra. Jag och Mor har precis kommit hem efter en vecka på Teneriffa och ser fram emot att träffa Er alla. Kramar från PoM

2011-11-28 @ 23:30:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0