Jaco Beach är nice

Tjaaa! Jaco Beach blev våran nya bas på västkusten. Det är nog det största turiststället vi sett hittils, och mest troligt det största i Costa Rica, men väldigt litet i jämförelse med de flesta turistorter. Till skillnad från de andra ställen vi varit på finns det iallafall asfaltsvägar här.

Kan börja med att berätta lite om gårdagen.
Resan hit började med ett litet missöde, CW's badbrallor hade blivit stulna på natten när de hängde på tork utanför vårat rum. Men i övrigt gick den 7 timmar långa resan smärtfritt, med undantag för trafikstockning i San Jose som tog en timme extra. Det första vi gjorde när vi kom fram var att ta in på ett litet hostel som heter Hotel De Haan. Förutom att vi fått ett helt rum för oss själva för första gången på resan så har vi också sett den första "badbara" poolen. I övrigt ett fräscht och relativt billigt ställe.

Vi beslutade oss för att gå ner till beachen och testa surfen kort efter att vi checkat in. Men när jag skulle ta fram mina badbyxor så fanns där inga badbyxor. Efter en liten fundering insåg jag att även jag lämnat badshortsen på tork, och att även de fallit offer för badbyxtjuven. Vem fan snor ett par babyxor??? Nåväl, tur att man hade extra med sig. Cw däremot fick köpa ett par nya. Surfen var ganska kass igår dock, vågorna var små men stora nog att lämna ett jack i nosen på min bräda. Men det har en surfshop bredvid vandrarhemmet fixat till idag för 20 dollar.

5 Km här ifrån ligger en annan strand som heter Playa Hermosa. Dit var vi idag.
Det är en aslång strand med ett bra beachbreak hela vägen, som för övrigt hostar ett stopp på världstouren varje år. Idag var surfen rätt OK, men inte så jätte stort, stora seten var kanske i huvudhöjd. Det var kul iallafall, vi var ju helt ensamma i vattnet. Vi åker nog dit imorgon med...

Nyss var vi ute och åt en stor fet steak, och en bananbåt på det. Nu är det matkoma i poolen som gäller!
Fridens!

utsikt från vägen
Från bilfönstret igår. Så här ser det ut när man åker bil i Costa Rica.

vårat vandrarhem i jaco beach
Vårat vandrarhem har en po0O0ol...

Kommentarer
Postat av: Ida

Hejsan pojkar! Kul att du skriver lite viktor sa att vi andra kan folja med i vad som hander. Synd pa ditt huvud dock, Har du provat att surfa med hjalm?!

Njut av era sista dagar av surf och semester.

Snart ses vi hemma i svedala.



Kram Ida

2009-01-25 @ 16:12:04
Postat av: Stina

Hej grabben!

Att förlora ett par badbrallor är ju en baggis jämfört med mycket annat man kan råka ut för. En del mammor är rätt glada över att det snart är dags för hemresa.

Härligt att ni har det bra. Njut av de sista dagarna. Ses snart!



Kram från mor.

2009-01-26 @ 22:34:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0