En filmdag i k-town

Var uppe idag och lekte lite i parken hemma. Fick en del gobitar på film faktiskt, riktigt roligt session!
Lite urklipp:Gränsen imorgon, blev ingen piststil i år!

chäfen

Slopen Open Black Bear Open

Ja, man är ju lite seg på updates ibland.
Men förra veckan var det iallafall slopen open på fredag. Vi hade varit uppe hela veckan och kämpat med parken så den var sjukt bra. Måste också ge ett extra tack till Lowe som var uppe å volontärarbetade för KBK. Det finns många fördelar med att bo i Kiruna som snowboardåkare, men tyvärr ska alltid vinden vara där som ett par skavande kalsonger. Och mycket riktigt började dagen med hård motvind och folk hade problem med att komma över första hoppet. Lite misspepp efter att man slitit med parken så mycket! Men kort efter att vi dragit igång kvalet så hade vi helt plötsligt mer eller mindre bluebird, 10+ grader och nästan vindstilla. Och det blev ett riktigt lyckat event, trots att vi fick avhopp från både domare och speaker och Ahlquist fick agera för båda delarna. Creds till honom.
Tävlingen avslutades med en head to head utslagning där 8 seniorer hade gått till final. Eftersom jag vann kvalet hade jag stora fördelar då jag fick starta sist i varje heat. Det slutade med att det var jag och ärkekusinen Isak Björnström i superfinal, som jag lyckades ta hem trots rackel, mycket pga att isak racklade ännu mer.


Jag mitt i en bs720.                                                     Foto: Rickard Forsström


Parken ovanifrån.

På lördag morgon bar det sen av till Black Bear Open i Björkliden. Regn, sugsnö och dimma var det första man såg när man kom dit och peppet dog och blev svart. Men när vi hade checkat in på det enda hotellrummet som fanns och begett oss upp till svarta björn så ljusnade det lite. Gällka warriors hade kämpat på bra med arenan, mycket roliga lines som bjöd på hopp, bonks, quarters, svampar, hopp, svampar och lite till. Tävlingen drog igång och det var riktigt skojj att åka, synd bara att  man inte fick så många åk som man hade velat ha. Det var väldigt svårstompat och det var knappt någon som stod hela vägen ner. Ingemar Backman visade både rutin och även lite new school jibbing och tog hem svarta björn trofén. Tävlingen avslutades med diverse mat och ölhäveri.


hade inga bilder från blackbear. Men detta är från Abisko på vägen hem.
Abbe fångar snöflingor större än 5kronor.


Fan va jag skriver mycket nu då...
Just nu sitter jag i beslutsångestens gamla slitna fotölj och undrar hur jag ska göra denna vecka. Om några timmar går det ett tåg till ramundberget och piststilen. Men gränsen ropar  "Waddap, det ska bli finväder, kom hit å filma och kör pellkoflyget istället". Får se hur det blir!

tut ut


Efter ytterligare en vecka i gränsen...

Veckan började ju, som jag skrev, med lite tråkigt väder och ganska hårt underlag. Men vi lyckades ändå få bra åkning under dessa dagar och vi körde även någon kicker. Sedan började det dumpa rejält!
Först natten till fredag kom det 1-2dm, och med hjälp av stormen som var så hade det lagt sig en halvmeter på sina ställen. Sjukt fin åkning på fredag, och även på lördag som bjöd på bluebird. På lördagkväll började det snöa igen, och denna gång ännu kraftigare än vad det gjorde natten till fredagen. Det snöade hela natten och hela söndagen. Svårt att säga hur mycket det kom pga att det blåste en del, men det lär ha varit någonstans mellan 2-4dm torr snö. Tyvärr var det lite väl busigt för att sticka ut å bygga kickers som vi hade tänkt, men jag byggde en liten corner utan för husvagnen. Bubbe, som var sjuk, filmade... Det var keeewl!

Sedan var det bara att invänta att vägen skulle öppna. Folk köade nere vid bommen redan från kl. 11 på morgonen. Vi stressade inte utan åkte ner dit först vid 19.30 och då hade ännu inte kolonkörningen börjat. Det dröjde ända till 20.30 när plogbilen kom och vi kunde börja ta oss hem till kiruna i 40km/h. Det hade inte slutat snöa heller när vi drog, så inte är man såå jävla glad att vara i kiruna nu. Hade hellre stannat i gränsen, men parken måste fixas till nu tills SLOPEN OPEN på fredag. Så man blir här hemma fram till fredagkväll. Sedan blackbear i björkis, och sen gränsen igen.

Lite bilder

En kicker vi byggde på tisdagen. Svårt hopp med stenhård landning... gick sådär


Torsdag. Denna blev destå bättre! Lite skarelandning dock, men vafan.


Morning glory! Finns en bra anledning att stiga upp en sån här dag.


Sjuklingen Albert filmar mitt i snöstormen på söndag.


Kolonnkörning. En italiernare hade slått sönder tutan redan efter första kilometern.

Kommer lite screenshots senare från det vi har filmat.
Bye!

GLAD PÅSK!

Påskhelgen inleddes med grungecupen i gällivare. Var sjukt kul! Vårat lag, FANTASTIC THREESOME, bestod av jag (Vulgar Vic), Pava, (Elastic E) och Daniel (Fistic F). Fokus var väl kanske inte enbart på att lägga koola trix för våran del, så vi blev utan priser och utnämningar. Men hade det funnits ett pris för bästa team-kostym så hade vi nog haft stor chans att plocka hem det! Min gick dock sönder typ direkt som ni kan se på bilden, dräkterna var ju typ av papper. Dagen avslutades på björnfällan där det var bra drag som vanligt.

Nu sitter jag i gränsen och inväntar bättre väder. Det har varit väldigt omväxlande väder här, med mycket regn och blåst. Men vi har fått några roliga åk i backen iallafall.

  

Over n out!
Teaser från Riksgränsen

Hade lite att göra här om dagen. Klippte ihop en liten smyg-teaser som visar lite av vad vi har filmat i gränsen i år.


Teaser from Riksgransen from Viktor Björnström on Vimeo.

...

Då var ännu en helg i gränsen avklarad. Denna helg bjöd på finväder och bra åkning. Vi fick dock inte så mycket filmat men hade förbannat kul iallafall. Fredagen var jag, min bror, Macke, Karlström och Micke Fors ute på fjället. Det blev inte så mycket åkning för min del, vi rekade mest. Niklas hade byggt ett snärtigt stepdown hopp på ett ställe som såg sjukt bra ut, men efter Nickes första åk visade det sig att det var stenhårt i landningen. Så vi andra sket i det. Kolla niklas blogg för att se spotet. Resten av dagen spenderade vi mest på skotrarna, men vi fick några åk också.

Lördagen hookade vi upp med lite fler folk från K-town. Efter några åk i backen stack vi iväg å byggde kicker i närheten till liftsystemet (!). Var inte igår man hittade ett bra och orört ställe utan skoterhjälp. Vi var lite väl optimistiska när vi byggde hoppet dock, så det var lite svårt att komma till landningen. Men någon keeper blev det väl kanske. Dagen avslutades med partajj!

Söndagen bjöd på härlig huvudvärk och bakispizza. Men även på några mysiga åk.
Nu blir jag hemma några dagar sedan blir det ev. Gällka på fredag innan man sticker till gränsen igen.


Jag, kittad med allt man behöver på fjället. Bräda, kamera utr och dunk!

tolkar efter abbe


Albert Björnström i en fs3 säd.Mer pix.

Nu har mitt internet stabiliserat sig något här hemma så tänkte passa på att lägga upp ett par till screenshots från förra helgen. Imorgon far jag och min bror (som kom hem från staterna igår) upp till gränka igen. Hoppas på lika bra snö och väder som förra helgen.


Isse checkar kicken i hemliga dalen


En fikapaus är ingen fikapaus utan apelsin.


Efter att vi väntat i 5h på att solen skulle nå landningen gav vi upp och började köra.
Killen på bilden är Viktor Björnström i en bs720.


/ Admin

RSS 2.0