Tamarindo, Costa Rica

Tjenare! Nu ar vi i Tamarindo pa Costa Ricas stillahavskust. Resan hit har gatt bra men inte helt smartfritt. Det borjade med att vi inte fick sitta bredvid varandra pa planet till Atlanta, eftersom vi hade bokat varsin resa med varsit kort. Men det gick anda ganska bra fast man satt ensam i nastan 10 timmar. I Atlanta fick vi mer brattom an vi raknat med. Vi hade 2 timmar pa oss att byta plan, men inte helt forvanande var det en sjukt lang process av sakerhetskontroller mm. Man fick scanna in varje finger, svara pa 210893 fragor och fylla i massa papper, och vi skulle inte ens in i landet! Men vi hann iallafall till flyget.

Resan ner till San Jose gick bra men inte heller dar fick vi sitta med varandra. Men alla var anda sa trotta sa vi sov nog mest. Nar vi kom fram vid 22 tiden lokal tid, sa visade det sig att simons ryggsack var sparlost forsvunnen. Det visade sig att den mest troligt var kvar i atlanta, och kan komma till san jose tidigast dagen darpa. Sa vi tog in pa ett hotell, kakade snabbmat och gick och la oss. Pa morgonen borjade vi med att hyra en bil, en svinclean bla hyundai SUV!!! Simons vaska skulle forst komma vid 12 tiden sa vi tankta att vi kan ju ta och cruiza lite runt san jose innan. Vi korde givetvis vilse direkt. Trafiken ar inte precis latt runt san jose, trangt och stokigt! Nar vi lyckats hitta tillbaka till flygplatsen sa var ju simons ryggsacks flygplan givetvis forsenat med 2 timmar. Men vafan, det gjorde val inget tankte vi.... Vi har ju en bil, vi kan hitta pa nagot tills dess, lat oss besoka en vulkan eller nagot!

En vulkan blev det, men att vi skulle hinna fram och tillbaka pa 2 timmar var val lite optimistiskt. Det var visserligen, enligt skyltarna, bara 27km till vulkanen. Men jag tror att de hade raknat med att man skulle kora raka vagen da. Vi korde inte raka vagen. Vi korde runt runt runt tills vi sag en skylt till vulkanen igen, fast pa den skylten stod det "Vulkan 33km".... vi hade uppenbarligen inte koll pa var vi var. Men 2 timmar senare var vi faktiskt uppe pa vulkanen, men da hade vadret dragit igen och man sag inte ett skit. Det var som att kolla ner for scheriffen drivan i gransen en hopplos flatljusdag. Och 10 dollar kostade det ocksa. Men vi fick se mycket pa vagen dit iallafall sa det var, iallafall nastan, vart det.

Sen akte vi tillbaka till flygplatsen och var dar 16.30 ungefar, alltsa 2,5 timmar forsenade. Men simons ryggsack hittade vi iallafall relativt smidigt. Sa da skulle varan resa upp till Tamarindo borja. Det borjade med motorvag och solsken. Sen kom regnet, morkret och serpentinvagarna. Det var sjukt sketchy att kora med vindrutetorkarna pa max, 10 m bred vag med galet tat och tung trafik. Att vi hade varldens jetlag gjorde det inte battre.... Men sen nar regnet lattade sa gick relativt bra att kora. Och vi kom fram till tamarindo vid 22 tiden igar kvall.

Det var inte latt att hitta boende mitt i natten, de flesta hade fullt eller en stangd reception. Vi hittade tillslut ett hotell som var hyffsat fint, och vi sov nog javligt tungt inatt allihopa. Nu har vi varit och sokt ett billigare boende, och vi hittade ett stalle som heter JC & Friends, som ar ratt billigt. (10$ natten) men ser ut som skit! Men vi kommer nog soka upp ett annat boende sen nar aron och anton kommer.

Bilder kommer senare...
Nu ska vi ner till playan och testa surfet och solen!

Adios!

Kommentarer
Postat av: papa T

Va spännande... Kul att ni hittade havet och surfen. Var rädd om din aksel bara. Vi ser fram emot bilder senare. Jag hittade tamarindo på GEarth. Jag såg också vägen dit !...Wow. Jag förstår hur ni måste ha känt er. Skönt att det gick bra och kul att hör av dig. På Fredag åker vi till Gränsen. Det har kommit massor med snö så det blir till att ploga... Ha det gott och beware of the sharks in and off the water/T

2009-01-07 @ 22:46:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0